Den 13 årige pige står til udvisning af Danmark. Familien bag hende er rystet. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Silkeborg-familie kæmper mod udvisning af datter på torsdag

Søren Nielsen 

En 13-årig pige fra Kina har fået afslag på familiesammenføring. Hun bor hos sin mor i Hvinningdal sammen med sin stedfar, der orlogskaptajn i Søværnet

SILKEBORG En familie i Hvinningdal kan slet ikke begribe det afslag, som de onsdag aften fik på en sag om familiesammenføring.

Sagen drejer sig om den 13-årige Yiming Liu, der er født i Kina. Hun har siden efteråret gået på Hvinningdalskolen, men hvis det står til Udlændingestyrelsen, så skal hun forlade landet på torsdag. Ellers bliver hun anholdt.

Den 13-årige piges mor, Xu Zhan på 38 år, er fra Kina og er gift med orlogskaptajn i Søværnet, Kjeld Gaard-Frederiksen, der til daglig arbejder i Karup. Han mødte sin nuværende hustru under en udstationering.

Pigens mor har den fulde forældremyndighed over datteren efter en skilsmisse for nogle år siden.

Ifølge Kjeld Gaard-Frederiksen har pigen ikke mange kontakter længere i Kina. Heller ikke til sin biologiske far.

- Det er fuldstændig galt. Yimin er noget af det mest velintegrerede, man kan forestille sig. Hun er på rekordtid på vej ind i en helt almindelig klasse på skolen, siger Kjeld Gaard-Frederiksen til Midtjyllands Avis.

Skolens ledelse har lynhurtigt, som en reaktion på afgørelsen, skrevet en udtalelse, som bekræfter, at pigen er sædeles velfungerende og på vej ind i et helt almindeligt skoleforløb.

Begrundelsen fra Udlændingestyrelsen er, at styrelsen ikke vurderer, at Yiming ikke kan opnå en vellykket integration i Danmark. Sådan står der standard-formuleret afslag, oplyser Kjeld Gaard-Frederiksen.

Ekstrabladet har lørdag også skrevet om sagen. Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Udlændingestyrelsen.

Men styrelsen oplyser, at man ikke kan kommentere på sagen før i næste uge.