I hele juni kan man aflevere ulovlige våben hos politiet - uden at blive straffet. Foto: Colourbox

Ulovlige våben kan afleveres frit til politiet i hele juni

Politiet giver frit lejde til aflevering af ulovlige skydevåben, knive og eksplosiver i hele juni

SILKEBORG Da »Bandepakke III – Bander bag tremmer« trådte i kraft 24. maj 2017, blev minimumsstraffen for ulovlig besiddelse af våben fordoblet fra ét til to års fængsel. Og for at nedbringe antallet af våben i omløb gennemføres nu en landsdækkende frit lejde-aktion for aflevering af ulovlige våben til politiet. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Under frit lejde-aktionen kan borgere helt anonymt aflevere ulovlige skydevåben, knive, våbendele, ammunition og eksplosivstoffer til politiet uden at risikere straf for anskaffelse eller besiddelse af våbnene.

Ulovlige våben kan afleveres i ekspeditionen på politiets stationer i Holstebro, Thisted, Skive, Viborg, Herning, Silkeborg og Ringkøbing inden for almindelig åbningstid.

Våbnene skal være pakket forsvarligt ind, når de indbringes, og eventuel ammunition skal afleveres separat.

Hvis det drejer sig om særligt farlige genstande – eksempelvis granater, eksplosiver eller lignende – bør man ikke selv håndtere eller transportere det. Politiet opfordrer i stedet til, at man tager kontakt til politiet, som så vil sørge for afhentning. Afleveringen sker fortsat anonymt og straffrit.

Er man i tvivl om, hvor man kan aflevere våbnene, eller hvordan man skal forholde sig, kan man ringe til politiet på 1-1-4,