»The Beatles - Sgt. Pepper 50 år« viser klip med gruppen, som ikke har været vist tiden 1967. Foto: Miracle Film

»50 år efter«

FILM I anledning af, at det i dag er 50 år siden, at The Beatles udgav albummet »Sgt. Peppers Loney Heats Club Band«, viser Bio Silkeborg filmen »The Beatles - Sgt. Pepper 50 år«.

Filmen dykker ned i de tolv måneder fra august 1966 til august 1967, der blev skelsættende for The Beatles karriere.

Et år, hvor de ikke længere var verdens førende turné-rockband, men i stedet udartede sig til verdens mest nyskabende kunstnere. En periode med ekstrem kreativitet og en regulær genfødsel, hvor de omfavnede både Swinging London, avantgarde, LSD og The Summer of Love.

Resultatet blev skabelsen af deres nye alter ego, Sgt. Pepper. Alan G. Parker skærer ind til benet ved at interviewe tidligere ansatte, musikere, familiemedlemmer og journalister, som alle var tilstede under skabelsesperioden.

Deres historier understøttes af et omfangsrigt arkivmateriale, hvoraf meget ikke er set siden det oprindelig blev transmitteret. Resultatet er en grundig eksamination af hvorfor bandet stoppede med at turnere, indholdet af sangteksterne og hvordan albummet blev til og optaget på det legendariske Abbey Road Studio.