Lars Ringgaard er gæsteudstiller på Midsommer-udstillingen på Kirsebærgården og har været inspirator for de deltagende kunstnere fra lokalområdet i Sejs-Svejbæk.

Mytologi på midsommerudstilling

Tekst Christian Kloch Larsen 

Den nordiske mytologi er temaet for skulpturparken ved Kirsebærgården

KUNST 19 kunstnere - alle med tilknytning til lokalområdet - udstiller for tiden på Kirsebærgården i Sejs-Svejbæk.

Det er femte år i træk, at Kirsebærgården danner rammerne om en midsommerudstilling, og denne gang er det kunstneren Lars Ringgaard fra Vrads, der er inviteret med som gæsteudstiller og som har været inspirator for de lokale kunstnere.

Lars Ringgaard er meget optaget af mytologi i sine værker, og netop den nordiske mytologi er det fælles tema for en skulpturudstilling, der kan ses i skovbrynet ved indgangen til Kirsebærgården.

Her har otte af de deltagende kunstnere arbejdet med myterne fra den nordiske gudeverden. Lisbet Lund for eksempel har skabt en meget farverig udgave en Midgårdsormen. Også Birthe Høilunds »Mimers Brønd«, »Thor Brudfærd«, Søren Bredahls jernskulptur »De dødes rige« og »Hugin og Munin« af Anne Lise Myrhøj kan ses i skulpturparken.

I år deltager Aase Jacobsen, Aase Sjerslev, Anne Sonne Pedersen, Anne Lise Myrhøj, Bente Astrup, Birgit Brandt, Birthe Høilund, Else Hald, Eva Dynnesen, Inga Hammer, Jette Posborg, Jeanne Wierenfeldt, Lisbet Lund, Lone Schørring, Maria Høgh, Marianne Krarup, Per Bornhøft, Rikke Kiil, Søren Bredahl og Ulla Kragelund i midsommerudstillingen.

Den kan ses frem til 11. juni.