Riverband lægger ud, når sommerens perlerække af sommerjazzkoncerter begynder på Torvet på lørdag.

Tid til sommerjazz

Christian Kloch Larsen 

Silkeborg Jazzklub er klar med en perlerække af sommerjazzkoncerter på Torvet

MUSIK Vi har netop taget fat på årets første sommermåned, og det betyder, at man kan begynde at glæde sig til sommerens perlerække af jazzkoncerter på byens nye Torv.

Det er som altid Silkeborg Jazzklub, der arrangerer sommerjazz på Torvet, og på lørdag er det veteranerne i Riverband, der lægger ud.

Bandet, som blev dannet i Vestjylland i 1971 og har taget sit navn efter Store Å, er et velkendt jazzband i Silkeborg og det samme kan man sige om Creole Catz, som spiller på Torvet lørdag 10. juni.

Lørdag 17. juni bliver det nye Torv officielt indviet og så er det lokale Red Hot Four + 2, der får æren af at tage den nye, permanente scene på Torvet officielt i brug.

Da byen i forvejen summer af jazz ved året Riverboat Jazz Festival lørdag 24. juni, er den næste sommerjazzkoncert på Torvet lørdag 1. juli, hvor Favorittes 6 er på plakaten. Dixiesland Jubilees, som spiller på Torvet lørdag 8. juli, er et utraditionelt jazzorkester med et bredt repertoire bestående af både traditionel New Orleans-jazz, dixieland, swing, jump, boogies og blues. Cardinal Jazz Band, som er klar 15. juli, har hentet inspiration i den del af jazzen, som blev spillet på cafeer, danserestauranter og natklubber i USA fra 1920’erne til 1940’erne. En gammel kending, Henning Munk og Plumperne, spiller på Torvet 22. juli og 29. juli er der koncert med det internationale jazzband Norbert Susemihls Joyful Gumbo.

Lørdag 5. august står den på Jazz Delux og 12. august er der genhør med Paul Harrison Band.

Silkeborgs gode, gamle Bourbon Street Jazz Band går på scenen 19 august, og det bliver i Kansas City Stompers, der slutter rækken af sommerjazzkoncerter lørdag 26. august.