Det nye plejecenter Marienlund er et af de store projekter på listen over byggerier i Silkeborg Kommune. Foto: Martin Ballund

Rapport slår fast: Byggeboom i Silkeborg

Kenneth Husum 

Der er stor forskel på byggeaktiviteten i landets kommuner

SILKEBORG Der er byggeboom i Silkeborg.

Det dokumenteres af en ny rapport, som Byggefakta står bag: »Kommunernes investeringer 2017-2020«.

Byggefakta har sammenlignet samtlige 98 kommuners bygge- og anlægsinvesteringer frem til udgangen af 2020.

Silkeborg indtager en 9. plads på landsplan, når der bliver målt på investeringer pr. indbygger.

Der bliver brugt 16.693 kr. pr. indbygger på nye byggerier.

Det er væsentligt over landsgennemsnittet på 12.329 kr.

Selvom der er stor byggeaktivitet, så er der knapt så travlt som sidste år, hvor Silkeborg i en tilsvarende rapport indtog en 5. plads.

Blandt de store byggeprojekter på listen er plejecentret Marienlund, en årlig pulje til byggemodning, årlige energi-investeringer, Nordskovvej, Jysk Park og ombygningen af Nordre Skole til kulturhus og botilbud.

De danske kommuner har frem til udgangen af 2020 planlagt og budgetteret med byggerier for knap 71 mia. kr. fordelt på 5543 projekter.

Gladsaxe topper listen med planlagte byggerier for 1,9 mia kr., hvilket svarer til, at kommunen bygger for 27.311 kr. pr. indbygger. På andenpladsen er Billund, der med projekter for 612 mio. kr. bygger for 23.119 kr. pr. indbygger. Københavns Kommune indtager tredjepladsen med projekter for 20.961 kr.

Blandt de ti kommuner med lavest byggeaktivitet er der ikke overraskende flere af Danmarks mindste kommuner som Læsø, Fanø og Langeland, men også flere større kommuner som Frederikshavn, der med projekter for 224 mio. kr. har planlagt byggerier for 3718 kr. pr. indbygger.