Alarmen lød på flystyrt fredag eftermiddag i Svejbæk. Men heldigvis var det udramatisk, da Morten Nørgaard fra Brørup landede med sit svævefly i kornmarken. Foto: Martin Ballund

Svæveflyver landede sikkert i Thøgers mark

Jakob Munk Schmidt 

Politi og Midtjysk Brand & Redning rykkede ud. Men heldigvis var der ikke tale om flystyrt

SEJS-SVEJBÆK Konkurrence-svæveflyver Morten Nørgaard regner helt sikkert med at være på vingerne igen lørdag, når konkurrencerne om danmarksmesterskabs-titlen fortsætter fra flyvepladsen i Arnborg.

Både pilot og svævefly slap nemlig helt og aldeles uskadt fra landingen i en mark ved Langdalsvej og Kildetoften sidst på eftermiddagen fredag.

Det var absolut ikke meningen, at den erfarne svæveflyver ville lande midt ude i en kornmark i Svejbæk. Men Morten Nørgaard manglede opdrift og valgte derfor at lande på marken tilhørende Thøger Lysdahl på Langdalsvej 14.

- Jeg hørte det som et brag, lige da jeg havde fået kaffen, fortalte Thøger Lysdahl, som få minutter senere kunne høre lyden af udrykningskøretøjer.

Bekymrede borgere havde nemlig slået alarm, da de så svæveflyet gå ned på kornmarken, og såvel politi som Midtjysk Brand & Redning rykkede talstærkt ud med mandskab.

Alarmen blev dog hurtigt afblæst igen, og en beklemt Morten Nørgaard beklagede over for betjentene den store ståhej, han var årsag til.

Konkurrenceflyveren fra Brørup i Sydjylland fortalte, at fredagens flyvning startede i Arnborg og gik til Randers og Aarhus. På vejen retur fra Aarhus mod flyvepladsen i Arnborg erkendte piloten, at han ikke ville være i stand til at holde sig i luften.

Og for Morten Nørgaard var situationen ikke unormal.

- Det er fjerde eller femte gang i år, at jeg lander på en mark. Jeg har prøvet det mange gange, og tidligere på dagen (fredag, red.) landede en af mine konkurrenter på en mark ved Randers, fortalte Morten Nørgaard, der har fløjet svævefly, siden han var 14 år.

En times tid efter den utilsigtede landing begyndte han at skille sit svævefly ad i mindre dele. Og ventede på at blive afhentet.