Golffysio-terapeut Jakob Nees i gang med behandling af en golfentusiast. Sammen med Martin Lauridsen står han bag en ny golfskadestue i Resenbro. Privatfoto

Golfskadestue er åbnet i Resenbro

En fysioterapeut vil tilbyde gratis konsultationer om golfskader på en ny golfskadestue, Golfklinik Silkeborg, der ejes af golflandsholdets fysioterapeuter

RESENBRO En ny golfklinik er åbnet på Sommervej i Resenbro.

Det er en golfskadestue, som tilbyder gratis konsultationer for at komme golfskader til livs.

- Det er trist, når en golfentusiast tvinges til at stoppe på grund af en skade. Mange spillere fortsætter i for lang tid og forværrer dermed skaden, siger Jakob Nees.

Sammen med Martin Lauridsen er han indehaver af Golfklinik Silkeborg.

Tilknyttet landsholdet
De to er også tilknyttet golflandsholdet som fysioterapeuter og fysiske trænere, ligesom de står bag den landsdækkende kæde af golffysioterapeuter, Golfklinik Danmark.

Golfskadestuen i Resenbro holder åbent hver torsdag fra 16.30 til 17.30 gennem hele sæsonen.

I løbet af et år med regelmæssige besøg på golfbanen bliver omkring 40 procent af amatørgolfspillere skadet. Det store antal skader vil Jakob Nees gerne nedbringe.

- Det er vigtigt at holde Silkeborgs amatørgolfere aktive i så lang tid som muligt. Hvis vi hurtigt opdager symptomer og tilrettelægger den rigtige træning, kan vi forlænge mange golfspilleres aktive alder med fem til 10 år, siger Jakob Nees.

Han oplyser, at cirka halvdelen af golfskaderne sker i lænderyggen. Dernæst følger skader i albue og skuldre. Der er flere årsager til, at skaderne opstår. Mange skyldes dårlig fysisk form i forhold til golfsvingets belastning af kroppen. En anden årsag er manglende opvarmning.