Mads Veiby var én af de chauffører, der var med til at gøre dagen mindeværdig for 70 kræftramte børn.

Kræftramte børn fik oplevelse for livet

Marianne Brink 

70 kræftramte børn fik en mindeværdig oplevelse i racerbiler på Jyllandsringen. På lørdag er der igen masser af hestekræfter i spil, når der samles ind til Børnecancerfonden

RESENBRO Kræftramte børn og deres familier har naturligt nok ikke mange kræfter eller meget overskud, men velgørenhedsprojektet Sports Car Event forsøger endnu en gang at overføre lidt energi og gode oplevelser til de ramte familier.

Siden 2002 har biletusiasterne samlet ind, og pengene er primært gået til Børnecancerfonden. I år er ingen undtagelse.

Sports Car Event består af flere arrangementer, og forleden var 70 kræftramte børn, deres søskende, forældre og bedsteforældre inviteret på Jyllandsringen sammen med 25 sportsvogne og to politibiler.

Jyllandsringen havde udlånt baneanlægget i den gode sags tjeneste, og i to timer fik deltagerne lov til at komme helt tæt på hurtige biler. Måske endda glemme livets alvorligheder for en lille stund.

De rigtigt hurtige
Og på lørdag er det tid til at samle penge ind. Så kan alle komme helt tæt på drømmebilerne.

Jack Mogensen, der er eventchef for Sports Car Event fortæller, at der blandt andet kommer to »hyper-biler«.

- Hurtige sportsvogne har i omegnen af 500 hestekræfter. De rigtigt hurtige har 750, men så er der hyper-bilerne, som vel egentlig er lidt uden for katagori. De har over 1000 hestekræfter og koster vel 25 millioner kroner, hvis de skulle have danske plader på, siger han.

De to hyperbiler er henholdsvis af mærket italienske Ferrari la Ferrari og tyske Porche 918 Spyder .

Ud over de to virkeligt hurtige biler, så kommer der også 50 andre af de bedste sportsbiler. Blandt andet består feltet af Lamborghini, Ford, Alfa Romeo, McLaren, Honda og BMW.

Her kan publikum udleve drømmen om en plads som co-driver, og købe sig til to hurtige runder på Jyllandsringen.

De seneste fem år har arrangementet indsamlet 15,9 millioner kroner.