Det bliver to fuldt bemandede servicestationer med butik og lounge. Foto: Q8

Servicestationer på Låsby-rastepladserne er på vej

Q8 bygger anlæg med blandt andet udendørs fitness

LÅSBY I de kommende måneder påbegynder Vejdirektoratet i samarbejde med Q8 arbejdet med at etablere nye servicestationer på motorvejsrastepladserne ved Låsby: Kalbygaard Skov Nord og Kalbygaard Skov Syd.

- I Vejdirektoratet kigger vi hele tiden på, hvordan vi kan gøre forholdene for trafikanterne ude på vejene så gode som mulige. Og her udgør et veludbygget netværk af motorvejsanlæg - med blandt andet de to nye servicestationer på Silkeborgmotorvejen - et vigtigt parameter på linje med aktuel og korrekt trafikinformation og optimal udnyttelse af vejnettet, siger trafikdirektør Niels Tørsløv fra Vejdirektoratet.

- Det handler alt sammen om at hjælpe trafikanterne nemt og sikkert frem, tilføjer han.

De nye anlæg er arkitekttegnede, og udover optankningspladser, butik, lounge og toiletter vil de rumme udendørs fitness og et legeareal på taget med forskellige legeredskaber og loungefaciliteter til 25-30 personer.

- Hos Q8 vil vi skabe muligheder for mennesker i bevægelse, og derfor designes og bygges de to nye servicestationer på Silkeborgmotorvejen, så de fuldt ud dækker de behov, som motorvejens brugere kan have, siger administrerende direktør Steffen Pedersen fra olie- og energiselskabet.

- Vi har også fokus på at skabe to nye motorvejsanlæg, der arkitektonisk passer ind i det naturlige miljø omkring rastepladsen. Et designmæssigt forhold, som beviser, at vi kan tilpasse os det miljø, som vi møder vores kunder i, så vi ikke dominerer, men gør det muligt for kunderne at nyde omgivelserne mens de holder pause, siger direktøren.

Servicestationerne skal drives af Q8, som har vundet det netop afholdte udbud.