Formand for Silkeborg IF, Erik Isager, og AC Silkeborg-formand Lene Bengtsson er her på det nye Jysk Park. Fra 1. juli får SIF også kvindefodbold. Foto: Martin Ballund.

Nyt fodbold-ægteskab: SIF siger ja til AC Silkeborg

Peter A. Sørensen 

Silkeborg IF har sagt ja til at optage AC Silkeborg som en selvstændig afdeling. Fra 1. juli skifter kvindefodbold- klubben navn

FODBOLD Der blæser nye vinde omkring kvindefodbolden i Silkeborg. Torsdag aften blev AC Silkeborg officielt indlemmet i Silkeborg IF, hvor kvinderne bliver en selvstændig afdeling.

Samtidig bliver kvindefodbodboldklubbens nye navn: Silkeborg IF Q-fodbold - i daglig tale SIF Q - , som får klublokaler på det nye stadion, Jysk Park. Ændringerne sker allerede fra 1. juli.

- Det er særdeles interessant for os at få kvindefodbolden ind under SIF, men der er tre vindere i det her, siger formand for Silkeborg IF, Erik Isager.

- Der er AC Silkeborg, der kommer tættere på et elitemiljø og får helt nye klublokaler på det nye stadion. Det er Silkeborg IF, der nu får kvindefodbold, for jeg tror, at der på sigt kan blive nogle gode synergier og samarbejdsmuligheder. Og så er der Silkeborg Kommune, der får et sted til kvindefodbolden. Hvis vi ikke havde skaffet det, skulle kommunen have fundet et andet sted. Så det er win, win, win, siger Erik Isager, der selv er i gang med sin sidste periode som SIF-formand og stopper til februar.

- Det er en god udvikling for idrætsforeningen, og det glæder mig, at vi nu får flere kvinder med. Det vil give et løft til klubben, og det glæder mig rigtig meget som formand, at jeg også får det med. Samtidig er jeg ekstra glad for, at henvendelsen kom fra AC Silkeborg, så klubben ikke har fået noget presset ned over hovedet. Det er et år siden, at klubben henvendte sig og spurgte, om den kunne få lov til at benytte Søholthuset, og allerede dengang tænkte jeg over, hvad det kunne blive til. Og nu står vi her, siger Erik Isager.

AC-formand Lene Bengtsson er på linje med SIF-formanden.

- Jeg er rigtig glad for, at det er blevet en realitet. Vi godkendte forslaget om at komme under SIF enstemmigt på vores generalforsamling onsdag aften, og nu har SIF’s hovedafdeling så også godkendt det. Jeg har i det hele taget kun fået positive tilkendegivelser, også fra folk i kommunen og i DBU, hvor man har set, at den lokale avis havde skrevet om det. Det er også det rigtige skridt for klubben for at komme videre, siger Lene Bengtsson.

AC Silkeborg skal fortsat spille på bane fire og fem på Søholt, men drømmen er at få kampe på Jysk Park.

- Ambitionen er, at vi i løbet af en årrække komme op omkring 1. division, og så kan det være sjovt at få nogle kampe på stadion. Men måske kunne nogle af vores rigtig dygtige ungdomshold spille en forkamp til superligaopgør på stadion inden det, siger Lene Bengtsson.

AC Silkeborg blev dannet i 2007, og har en stribe stærke ungdomshold, men seniorafdelingen er i resultatmæssig krise.