Garnet er i højsædet, når nørklere over hele verden holder World Wide Knitting Day in Public på lørdag. I Sinding kan man både deltage i workshops og se strikkeudstilling.

Sinding strikker igen

Marianne Brink 

Så er det nu, man skal pakke pindene og slå maskerne op, for World Wide Knitting Day in Public bliver markeret i Sinding med et strikkeevent

SINDING Det er kendte mennesker i strikkekredse, der dukker op, når Sinding sætter skub i strikningen på lørdag.

Blandt andet har Vithard Villumsen, der var den ene del af dommerduoen i programmet »Den Store Strikkedyst« meldt sin ankomst.

Hos Koushihan Radhakrishnan, der også er kendt fra samme program, på Sinding Østervej 2, holder Vithard Villumsen en workshop for erfarne strikkere om, hvordan man kan designe sit eget trekantede sjal.

Workshoppen er en del af programmet for Sinding Strikker 2017, hvor der om formiddagen er workshops tre steder i byen. Frokosten bliver indtaget i Forsamlingshuset og derefter er der foredrag ved Ulla Madsen.

For hende blev strikketøjet en trofast følgesvend og et vigtigt redskab, da hun gennemgik et sygdomsforløb med kræft.

Blærede blonder
Cathrin Buron vandt Den Store Strikkedyst, og hun bliver også at finde på strikkefestivalen. Hos Bodil Byskov på Sinding Hedevej holder hun en workshop om blonder.

Med meget få teknikker kan man opnå nogle rigtigt flotte og spændende resultater, lover hun, og for at kunne deltage i kurset skal man blot kunne slå masker op, strikke ret og vrang, slå om, tage løs af og strikke masker sammen.

Sinding Strikker 2017 bliver holdt for at markere World Wide Knitting Day in Public. Et arrangement, der startede i 2005, og siden 2011 er blevet organiseret af Astrid Salling fra København.

Det findes efterhånden over det meste af verden, og formålet er at få alle nørklerne ud af sofalysets skær og strikke sammen med andre.

For at deltage i Sinding behøver man ikke melde sig til de forskellige workshops. Man kan også bare møde op i Forsamlinshuset, hvor der udover foredrag og frokost også er en udstilling med flere forskellige designs og opskrifter.