Peter Friis Jensen var reserve for finske Walter Viitala i sin sidste tid hos Viborg FF, men målmanden kommer alligevel med en masse erfaring fra Superligaen, hvor han har optrådt 88 gange for henholdsvis Randers FC og Viborg FF. I den kommende sæson skal han tage kampen op med Thomas Nørgaard, der har været klart førstevalg i SIF-målet det seneste år.

Officielt: SIF henter ny keeper i Viborg

Mathias Hove Andersen 

29-årige Peter Friis Jensen har skrevet under på en toårig kontrakt med SIF

FODBOLD Efter afskeden med Jens Rinke har SIF-manager Peter Sørensen været på udkig efter en ny mand, der kan øge konkurrencen på målmandspositionen, og tirsdag formiddag kunne Silkeborg IF offentliggøre, at man har tilknyttet Peter Friis Jensen, der senest var på kontrakt i Viborg FF.

Den 29-årige målmand har skrevet under på en toårig aftale med SIF.

- Han har fra sin tid i både Randers FC og Viborg FF bevist, at han er en dygtig superligamålmand. Det har vi kunnet konstatere ved selvsyn. Desuden har han et godt ry i branchen; han er en god fyr, der har vist sig professionel i alle forhold, også i de perioder, hvor han ikke har stået som fast mand på førsteholdet, forklarer Peter Sørensen.

Peter Friis Jensen er noteret for 88 kampe i landets bedste fodboldrække, og 60 af disse er spillet for Viborg FF. I den seneste sæson blev det til 27 kampe for nedrykkerne, der foretrak finske Walter Viitala som førstemålmand, da turneringen gik ind i sin afgørende fase.

Friis vil tage kampen op
Med tilknytningen af Peter Friis Jensen har SIF-manageren fået den konkurrence på målmandsposten, som han har søgt.

- Det har været mit ønske at skabe en skærpet konkurrencesituation – også på målmandsposten. Det er ikke udtryk for, at Thomas Nørgaard ikke har været god, for det har han. Men det er et mål at have en trup, hvor der er hård konkurrence om alle pladser, siger Peter Sørensen.

Peter Friis Jensen har før været i SIF’s søgelys, og han ser frem til at arbejde i Søhøjlandet i de næste to sæsoner.

- Timingen er perfekt. Jeg har naturligvis fulgt Silkeborg IF og har altid syntes godt om klubben.

- Nu kunne tingene gå op, og jeg glæder mig til at komme i gang. På mange måder deler SIF og jeg de samme værdier med dyder som hårdt arbejde og ydmyghed, siger Peter Friis Jensen, der glæder sig til at tage konkurrencen op med Thomas Nørgaard.

- Det er en konkurrencesituation, hvor det for mig handler om at vise, hvad jeg kan, og så står den bedste, når sæsonen går i gang, siger Peter Friis Jensen.

SIF’s målmandsteam består nu af Thomas Nørgaard, Peter Friis Jensen og unge Oscar Hedvall.