26-årige Alex har skrevet under på en aftale med Silkeborg IF, der gælder i halvandet år. Den brasilianske angriber kommer med et langt CV, og han har repræsenteret mange forskellige klubber.

Sambabold: SIF henter brasiliansk pitbull

Mathias Hove Andersen 

26-årig angriber er hentet til Søhøjlandet på en kontrakt af halvandet års varighed

FODBOLD Efter afskeden med topscorer Nicklas Helenius, der fortsætter karrieren i OB, har Silkeborg IF ledt med lys og lygte efter en ny spydspids, der kan lukke hullet i angrebet efter den målfarlige nordjyde, og onsdag kunne klubben offentliggøre, at man har landet en aftale med brasilianske Alex (Alexssander Medeiros de Azeredo, red.), der tiltræder på en aftale, som gælder i halvandet år.

- Alex er en god afslutter med begge ben og kan skabe noget på egen hånd samtidig med, at han er dygtig til at indgå i spilrelationerne med den øvrige del af holdet. En af mine svenske kontakter har karakteriseret ham som en brasiliansk pitbull, siger Peter Sørensen.

Alex kommer fra et ophold i den mexicanske klub Celaya FC, men det er hans sæson i svenske Hammarby i 2016, der har overbevist SIF’s sportslige ledelse om, at angriberen er værd at satse på. I 2016 spillede Alex 28 Allsvenskan-kampe for Hammarby og scorede fem mål. Desuden er han noteret for fire mål i den svenske pokalturnering.

Alex har fået sin fodboldopvækst i Rio, hvor han som dreng spillede på Zicos fodboldakademi i OL-værtsbyen.

Sine første professionelle erfaringer høstede han i Rio-klubben Botafogo, og han har siden været vidt omkring i klubber i både De forenede Arabiske Emirater, Saudi Arabien og Thailand, inden han via Hammarby havnede i Mexico.

SIF som et springbræt
Nu vil han bruge opholdet i Silkeborg IF som et springbræt.

- Jeg havde et godt år i Hammarby og vil gerne gentage det her i Silkeborg. Den svenske og danske liga ligner lidt hinanden, så jeg ser gode muligheder for også at få succes her, siger Alex, der allerede er ankommet til Silkeborg, hvor han holder formen ved lige ved selvtræning frem til træningsstarten for truppen, som møder ind på Søholt den 21. juni.

Alex lægger ikke skjul på, at han på sigt har ambitioner om at komme videre til en større liga.

- Jeg har været en del steder i min karriere indtil nu, og som så mange andre drømmer jeg om at spille i en af de store ligaer. Min bedste chance for at opfylde drømmen er at gøre det godt her, siger Alex.

Peter Sørensen har brugt sit netværk fra sin aktive tid i Malmø FF i forbindelse med tilknytningen af Alex, og flere af kollegaerne fra dengang har givet brasilianeren varme anbefalinger med på vejen.

- Vi har hentet en dygtig angriber, som vi er overbeviste om kan hjælp os, siger Peter Sørensen.