- Målet er at skabe en endnu stærkere identitet, der på en positiv måde kan adskille Tværgade fra de oplevelser, kunderne kan få andre steder, siger Morten Jakobsen om den Tværgadeforening, som samtlige forretningsdrivende på gaden er medlem af. Foreningen får i samarbejde med Silkeborg Kommune blandt andet etableret tre nye byrumsmøbler, og fire nye bannere fortæller allerede om Tværgades kvaliteter.

Tværgade bliver forskønnet

Tekst og foto: Peter Bruvik-Hansen 

Alle butikkerne på Tværgade er med i forening, der sammen med Silkeborg Kommune arbejder på at gøre gaden endnu mere attraktiv

SILKEBORG »Tværgade - kvalitet fra ende til anden«, lyder det fra fire store bannere, der hænger tværs over Tværgade.

De fire bannere er første konkrete og ikke mindst synlige resultat af et samarbejde mellem butiksindehavere på Tværgade og Silkeborg Kommune. Et samarbejde, der i løbet af de næste par dage også munder ud i, at der bliver opsat nye byrums-møbler på gaden, som gennem de senere år har markeret sig som en aktiv medspiller i midtbyen, når det handler om at skabe oplevelser for kunderne.

- Vi kan se, at hvis man tager initiativer, kan man brænde igennem. Vi tror på, at det også er en af årsagerne til, at det er lettere at leje lokaler ud på Tværgade end på andre gader i midtbyen, siger Morten Jakobsen, der sammen med hustruen Helle står bag møbel- og interiørbutikken Ting på Tværgade.

- For et år siden spurgte kommunen, om vi ville være med til et seminar, der handlede om, hvad man kunne gøre ved en gade, hvis gaden selv ville være med. Efterfølgende lavede vi vores forening, der blandt andet betød, at kommunen vidste, hvem de skulle kontakte, for at være i dialog med os. Nu kan vi se de første konkrete resultater, siger Morten Jakobsen med henvisning til de nye bænke, som de handlende på Tværgade og Silkeborg Kommune deler udgifterne til.

Fredag den 16. juni markerer de forretningsdrivende de nye tiltag på Tværgade, hvor gadens særlige kvaliteter og karakter vil være i fokus. De enkelte butikker vil eksempelvis sætte fokus på »det bedste« fra hylderne og i løbet af eftermiddagen vil der fra et telt blive serveret forfriskninger og budt på livemusik.