Vi bor i den hyggelige gamle kejserby, Goslar, der har mange seværdigheder.

Læserrejser: Til den rene Harzen-idyl med Læserklubben

Skovklædte bjerglandskaber, dybe dale, klukkende vandløb, bindingsværksidyl og romantik - sådan er Harzen. Velkommen på bustur med Læserklubben 24.-28. september

Sensommerturen kunne sagtens gå til det bjergtagende Harzen, der i den grad har fået en renæssance.

Det velkendte område, som gennem snart mange år har været velbesøgt af turister, er med god grund mere populært end nogensinde.

Her er simpelthen bare smukt, fredfyldt og utrolig idyllisk.

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør drager Læserklubben endnu en gang mod Harzen søndag 24. september fra morgenen af. Der bliver opsamling i Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg fra mellem klokken 07.00 og 08.00 - nøjagtige tider angives senere. Morgenkaffe og rundstykker serveres i bussen efter endt opsamling.

Den gamle kejserby
Med passende pauser undervejs og mulighed for køb af frokost kører vi sydpå over Lüneburger Heide videre til Harzens »hovedstad«, Goslar.

Her skal vi bo på det dejlige firestjernede hotel Ramada Bären, der har såvel sauna som swimmingpool og god forplejning. Vi er på halvpension begyndende med aftensmad søndag og sluttende med morgenmad på afrejsedagen torsdag. Hotellet er ideelt placeret for de kommende udflugter i området.

Første udflugt er en byvandring i vor by, Goslar, som er en gammel kejserby. Vi skal blandt andet omkring Kaiserpfalz, det mægtige slot med de enestående kunstskatte, Siemenshaus - Siemensfamilien gamle hjem og andre historiske bygninger.

Goslars gamle bydel er med på Unescos liste over verdens kulturarv, og det kan man sagtens forstå. Vi ser og hører klokkespillet, oplever rådhuset, den gamle byport samt mange af de gamle, skønne bindingsværkshuse.

Der vil være mulighed for på egen hånd at handle, se værksteder med kunsthåndværk og eventuelt spise lidt frokost inden vi hen på eftermiddagen kører til den store dæmning ved Okerstausee, et stort og imponerende bygningsværk, der leverer drikkevand helt op til Bremen. Tilbage til middag på hotellet med varm og kold buffet.

Panoramaudsigter og hekse
Dagen efter går turen gennem Clausthal Zellerfeld til den lille by, Hahnenklee, hvor vi går en tur og ser den store norske stavkirke.

Om eftermiddagen fortsætter turen gennem den sydlige Harz-del i det gamle DDR via Braunlage til Torfhaus, et smukt beliggende udsigtspunkt, hvorfra vi kan se helt til Bloksbjerg. Så bliver det spændende, om vi også kan se nogle hekse på kosteskafte på vej mod eller tilbage fra Harzens højeste bjerg.

På tilbagevejen stopper vi i Bad Harzburg, en mondæn kurby lige i udkanten af Nationalpark Harzen, hvor der er mulighed for at tage en tur i svævebane op på Burgberg, hvorfra der er en formidabel udsigt over byen og området.

Herefter retur til vort hotel. Her kan vi nyde dets faciliteter inden middagen.

Udflugtsrækken fortsætter med en tur til Wernigerode, en utrolig smuk by, der har et enestående miljø af bindingsværkshuse. Byens rådhus er et af de ældste og flotteste bygninger.

Mulighed for køb af frokost og/eller en lille tur med det nostalgiske bumletog rundt i byen og til slottet, der ligger højt oppe over byen.

Herefter ud på en rigtig flot panoramatur til Heksedansepladsen nær Thale, et kendt mødested for heksene på valborgsaften før de flyver til Bloksbjerget.

Vi gør også holdt i Quedlinburg, der er en lille by i Sachen-Anhalt, der også er kommet på Unescos liste. Ret til ændringer forbeholdes - eventuelt grundet vejrlig.

Torsdag 28. september efter morgenmaden forlader vi Goslar og kører med passende pauser retur til Midtjylland.

Inkluderet i prisen
Prisen for denne femdages busrejse er for avisens abonnenter 2998 kroner per person i dobbeltværelse.

Prisen inkluderer:

Busrejse t/r

Dansk erfaren rejseleder hele vejen (formentlig Nielda Hejlesen)

Kaffe og rundstykker på udrejsen

Fire nætter på firestjernet hotel

Halvpension fra middag ved ankomsten til morgenmad sidste dag

Udflugtsprogram som beskrevet

Lovpligtige skatter og afgifter

Bestemt plads i bussen kan reserveres for 100 kroner.

Tilmelding til læserklubben i Silkeborg på [email protected] eller på telefon 87 22 84 69