Der er masser af dansk og international jazz af høj kvalitet på programmet ved årets Riverboat Jazz Festival. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Riverboat hylder jazzens store navne

[email protected] 

Festivalen har i år et telt mindre, men til gengæld åbner jazzfestivalen for fuld musik allerede i aften
Af Christian Kloch Larsen

RIVERBOAT 74 forskellige jazzbands er linet up til den store jazzfest i de kommende dage, hvor Riverboat Jazz Festival igen i år byder på masser af dansk og international jazz af høj kvalitet.

14 internationale orkestre kommer til landet for at spille i Silkeborg under festivalen og 60 af Danmarks bedste jazznavne er på plakaten.

I alt byder festivalen på 140 forskellige koncerter, hvor af der er fri entre til godt 100 af dem.

Festivalen glæder sig over at det centrale telt på torvet er tilbage i år, men til gengæld har Riverboat i år et telt mindre, da Bindslevs Plads stadig er under ombygning.

Og selv om festivalen i år kun har to og ikke tre telte med jazz i byen, så holder Riverboat det niveau med antallet af koncerter, da der allerede i torsdag aften bliver skruet helt op for jazzen på festivalens spillesteder rundt om i byen. Det kan lade sig gøre i år, fordi Drewsen-statuen først skal tilbage på Torvet efter sommerferien. Dermed kolliderer festivalåbningen på Torvet i år ikke med studenternes tradition med at danse rundt om Drewsen om torsdagen.

I år hylder Riverboat nogle af jazzens helt store navne. Toots Tielemans, som døde i august sidste år og et af dansk jazz største navne gennem tiderne, Svend Asmussen, som døde i februar i en alder af 100 år.

Det er danske Mathias Heise/Jacob Endt Quartet, som hylder den verdensberømte mundharmonikamester under titlen »Remembering Toots« og Bjarne Falgreen og Jacob F Quartet, som hylder Svend Asmussen. Der ud over bidrager med Cathrine Legardh Quartet med en hyldestkoncert for Monica Zetterlund.

Og blandt de absolutte topnavne er der en anden hyldestkoncert med seks verdensklasse-musikere fra USA, Tyskland og Australien, som fejrer 100 året for den første jazzplade indspilning

Sidste år introducerede festivalen en række betalingskoncerter på spillestederne på Papirfabrikken, og det sker igen i år med 12 eksklusive koncerter med entré i Kedelhuset og Teaterscenen i Jysk Musikteater.

Blandt hovednavnene dér er den amerikanske trompetist Leroy Jones i selskab med Hus-trioen, som tæller tre af Silkeborgs store jazzmusikere, nemlig bassisten Jesper Bodilsen, pianisten Peter Rosendal og trommeslageren Martin Andersen.

Jazzfesten slutter traditionen tro på søndag med jamsession i Havneteltet og årets farvel og tak-koncert med Aarhus Jazz Orchestra i selskab med Mads Mathias, Leroy Jones og Signe Juhl.