Udstillingen med Andreas Slominski åbner på lørdag på Museum Jorn.

Tysk konceptkunst på Jorn

Konceptkunstneren Andreas Slominiski udstiller fra på lørdag på Museum

KUNST »Sorrring« er titlen på en stor udstilling med den tyske koncept- og objektkunstner Andreas Slominski, som lørdag åbner på Museum Jorn.

Han er kendt for sine humoristiske eksperimenter med kunstverdenens umuligheder og er inspireret af den satiriske Dada bevægelse og Marcel Duchamps berømte »Ready-mades«, og har skabt sit helt eget kunstunivers.

Det består af blandt andet fælder til dyr og tanker, indemurede kropsdele, assemblager af toilethuse i plastik eller samtidsarkæologiske fundstykker som ispinde og sammenfoldede støvklude.

Præsentationen af Slominskis kunst på Museum Jorn er hans første soloudstilling i Danmark. Der vises et udvalg af markante værker og enkelte stedsspecifikke objektinstallationer, som er skabt eksklusivt for udstillingen i Silkeborg.

Andreas Slominski er født 1959 i den vesttyske by Meppen nær den tysk-hollandske grænse.

Han har været professor på kunstakademiet i Karlsruhe og siden 2004 underviser han som professor på kunstakademiet i Hamborg. Hans kunst er blevet udstillet på mange anerkendte udstillingssteder både i Tyskland og i udlandet - blandet andet på Venedig Biennalen i 1997, på Deutsche Guggenheim i Berlin, på Kunsthalle Zürich og på Fondazione Prada i Milano. Derudover har Slominski modtaget en række betydningsfulde kunstpriser. I dag bor og arbejder Andreas Slominski i Hamborg og Werder ved Potsdam.

Slominski-udstillingen vises på Museum Jorn frem til 3. september.