Papirtårnet på Papirfabrikken har en positiv virkning på regnskabet hos SIF Invest. Illustration: Årstiderne Arkitekter

Højhus vender SIF-underskud til overskud

Jesper Rosenquist 

SIF Invest forventer, at et underskud på mellem 12 og 18 millioner kroner er vendt til et overskud på mindst 10 millioner kroner

SILKEBORG I sidste uge gav plan-, miljø- og klimaudvalget de nødvendige dispensationer til, at planerne om et nyt p-hus og højhus på Papirfabrikken kan realiseres.

Derfor forventer SIF Invest nu, at man i foråret kan begynde på byggeriet af p-huset bag Jysk Musikteater, mens forudsætningerne for salget af byggeretten på det 23-etager høje Papirtårnet til Aberdeen Asset Management nu er opfyldt.

Administrerende direktør i Silkeborg IF Invest A/S, Kent Madsen, oplyser i en pressemeddelelse, at han forventer, at Aberdeen Asset Management går i gang med byggeriet af højhuset, Papirtårnet, i første halvår af 2018.

Forbedret regnskab
Højhusprojektet betyder samtidig - helt som ventet - en markant forandret forventning til årets regnskabsresultat i Silkeborg IF Invest A/S.

Tidligere på året meddelte selskabet ellers Københavns Fondsbørs, at forventningerne lød på et underskud i niveauet 12 til 18 millioner kroner grundet et teknisk kurstab på cirka 18 millioner kroner i forbindelse med omlæggelse af lån.

I dag gik en ny meddelelse af sted til Fondsbørsen med en opjustering af forventningerne til et overskud på mellem 10 og 15 millioner kroner.

- Det er en gunstig situation, vi nu kommer i. Pengene skal ikke kastes efter nye spillere eller vilde planer, men styrke vores likvide beredskab, siger Kent Madsen.