Den 24.-25. juni skal Danmarks bedste minigolfspiller kåres, når Silkeborg IF danner rammen om Danmarksmesterskabet i minigolf.

Silkeborg afholder DM i minigolf

Søren Nielsen 

Landets bedste minigolfere mødes i Silkeborg denne weekend

SILKEBORG De fleste har spillet minigolf, men de færreste kender til minigolf på elite-niveau.

Men i denne weekend skal Danmarks bedste minigolfspiller kåres, når Silkeborg IF danner rammen om Danmarksmesterskabet i minigolf.

Leif Meitilberg der er formand for Dansk Minigolf Union, og som i øvrigt netop har vundet danmarksmesterskabet for hold, fortæller i en pressemeddelelse, at det eftertragtede mesterskab har en særlig status blandt minigolfspillere.

- For at vinde det individuelle Danmarksmesterskab i minigolf, skal du præsterer på et stabilt højt niveau, og der er ikke plads til svipsere. Det kræver ufatteligt mange timers træning, at være med på det niveau, fastslår han.

Silkeborg melder klar!
I Silkeborg IF’s minigolfafdeling har der været travlhed, for når klubben skal danne ramme om et danmarksmesterskab skal banerne naturligvis overholde standarderne.

Jan Vitten der er formand for klubben, kan derfor tilfredst konstatere at banerne nu er klar.

- Jeg forventer, at der allerede to dage før mesterskabet går i gang, vil være spillere fra hele landet, som kommer for at lære anlægget at kende og justere teknik og boldvalg til netop vores baners spidsfindigheder, fortæller formanden.

Og det bliver da uden tvivl også marginalerne som tæller. Et enkelt forkert slag kan have afgørende betydning for elitespillerne.

- Vi håber selvfølgelig også, at interesserede, der ikke nødvendigvis kender sporten i forvejen, får lyst til at kigge forbi banerne i løbet af weekenden, tilføjer Jan Vitten.

Dansk Minigolf Union blev stiftet i 1954, og i 1995 blev unionen optaget i Danmarks Idrætsforbund og dermed anerkendt som egentlig sportsgren.