Lars Larsen har igen og igen sagt, at Jysk-koncernen, og de andre forretningsområder, skal være verdensomspændende. Franchise kan være vejen frem flere steder, lyder det. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Larsens store plan: Jeg vil skabe et mini-Ikea

Brian Holst 

Lars Larsen ejer efterhånden så mange virksomheder med fokus på boligindretning og inventar, at han ser store muligheder i at skabe et mini-Ikea

SILKEBORG Selvom dynekongen Lars Larsen er blevet 68 år, har han stadig store ambitioner.

De seneste år har han opkøbt flere virksomheder, der har fokus på blandt andet boligindretning og boliginventar. Og selvom virksomhedernes regnskaber har været svingende, er de hver især en del af en masterplan, som Jysk-ejeren pusler med. Tanken er at tage konkurrencen op med én af de helt store spillere, når det vedrører boligindretning - Ikea.

- På længere sigt har jeg en drøm om, at vi kan lave noget, der ligner et mini-Ikea. Bolighuse, som skal indeholde nogenlunde samme produkter som Ikeas. Men husene skal som udgangspunkt ikke være så store som Ikeas, siger Lars Larsen.

Alt til boligen
Han forestiller sig bolighuse på ca. 10.000 kvadratmeter.

- Det bliver et forsøg på at lave noget nyt. Vi har jo alt sengetøjet i Jysk, og med de selskaber, jeg har, har vi også adgang til møbelmarkedet, siger Lars Larsen.

I sit holdingselskab, Lars Larsen Group, har han blandt andet IDdesign, som står bag møbelkæderne Ilva og Idémøbler. Desuden ejer han møbelvirksomheden Actona og andre selskaber med fokus på bolig og indretning.

- Det skal være et stort hus, hvor der ligger en Jysk, en Ilva, og der kan ligge forskellige andre af mine firmaer. Men de skal drives samlet. Det skal være et sted, hvor der er alt til boligen. Det skal prøves af på et tidspunkt, siger Lars Larsen.