Spændende besøg på Airbusfabrikken, hvor vi får en to timers rundvisning på den enorme samlefabrik.

Læserrejse På vingerne i Hamborg med Læserklubben

Sightseeing og ophold i den fantastiske storby Hamborg 22.-23. oktober. Besøg også på Airbusfabrik, hvor vi får en spændende rundvisning

Millionbyen Hamborg er den næststørste by i Tyskland og et fint bekendtskab. Byen er en af de rigeste i Tyskland, hvilket man hurtigt får indtryk af, når man besøger eksempelvis midtbyen. Her ser man mægtige gader, pompøse palæer, dyre butikker samt nye arkitektoniske højhuse og bygninger. Specielt HafenCity, en ny bydel ved havnen, byder på spændende og ny arkitektur. HafenCity er dog et langvarigt projekt, som først forventes helt færdigt omkring år 2025.

Havnen i Hamborg er den andenstørste i Europa og håndterer flere millioner containere. Generelt er Hamborg bare omgivet af vand, hvilket også kan ses på antallet af broer i byen - som når op på omkring 2500 styk. Det er flere end Venedig, London og Amsterdam tilsammen.

På denne todagstur, hvor Skave Turistfart er teknisk arrangør, er det blandt andet lykkedes os at få adgang til at besøge den imponerende samlefabrik Airbus, hvor de berømte store fly skabes.

En tur over Kielerkanalen
Turen begynder søndag morgen mellem klokken syv og otte, hvor bussen samler op.

Når alle er om bord, serveres der kaffe og rundstykker.

Frokosten nyder vi på Restaurant Brückenterrassen i Rendsburg, hvor vi ved den gamle højbro også skal prøve en tur med svævefærgen over Kielerkanalen.

Så kører vi det sidste stykke mod Hamborg. Vel ankommet tager vi på den store rundtur i bussen med dansktalende guide. Her ser vi så mange af de kendte steder og bygninger, som vi kan, mens vi får fortalt om seværdighederne.

Efter rundturen indkvarteres vi på det centralt-beliggende Hotel Alte Wache, der ligger tæt på både Alster-søen, hovedbanegården og indkøbsmuligheder.

Vi nyder aftensmåltidet i hotellets restaurant, et moderne køkken med internationalt præg i en hyggelig atmosfære og varme omgivelser.

Et gigantisk foretagende
Mandag efter morgenbuffetten kører vi ind i gågadeområdet ved rådhuset, hvor vi holder en pause. Her bliver der mulighed for at købe frokost på egen hånd samt at se sig lidt omkring i byen på egen hånd.

På det aftalte tidspunkt mødes vi igen for at køre mod Airbusfabrikken i Finkenwerder i udkanten af Hamborg.

Airbusindustrien begyndte i 1970 som et europæisk projekt med det formål at fabrikere fly i skarp konkurrence med amerikanske flyproducenter som Boing og McDonnell Douglas.

Samarbejdet bestod af Frankrig, Tyskland, Spanien og i 1979 kom England med. Alle delene produceres i forskellige lande og flyves eller sejles til Finkenwerker og samles her. Transporten er ret massiv og det drejer sig om mellem 10-15 fly, der hver dag starter og lander her.

Testflyvninger
Fabrikken er fordelt over flere bygninger og et areal svarende til 500 fodboldbaner og cirka 11.450 medarbejdere. Her samles blandt andet Airbus A300 med 555 siddepladser i to etager. Flyene bliver testet og afprøvet på fabrikkens egen landingsbane, inden de leveres til køberne.

Vi kommer rundt i et par timer og har danske oversættere med. Herefter går det mod den danske grænse, hvor der er tid til indkøb og eventuel let aftensmad, hvis sulten har meldt sig. Hen på aftenen er vi hjemme igen efter to dejlige dage i Hamborg.

Og prisen er
Prisen per person for denne tur er 2945 kroner i dobbeltværelse for avisens abonnenter. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 2045 kroner. Eneværelsestillæg på 225 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i røgfri bus

Rejseleder hele vejen

Kaffe og rundstykker på udturen

Frokost i Rendsburg

Ophold på Hotel Alte Wache med morgenmad

Aftensmad på hotellet

Sightseeing med guide i Hamborg

Rundvisning på Airbusfabrikken

Tilmelding til Læserklubben i Silkeborg på [email protected] eller på telefon 87 22 84 69.