Politiet fandt ulovlige skydevåben i Sminge

Adam Haff 

Ransagning afslørede blandt andet en ulovlig skarpladt tromlerevolver. 42-årig mand vil formentlig skulle i fængsel

SMINGE På tip om, at der kunne findes narkotika på en adresse i Sminge indhentede politiet tilladelse ved domstolene til at foretage en ransagning.

Men da politifolkene tirsdag formiddag endevendte boligen fandt de ikke narkotika. Til gengæld fandt de en hel del våben, hvoraf nogle var ulovlige, fortæller politikommissær John Toft fra politiet i Silkeborg.

- Vi fandt en skarpladt tromlerevolver, en signalpistol og ammuntion, som beboeren, en 42-årig mand, ikke har tilladelse til at have, siger politikommissæren.

Manden var ikke hjemme under ransagningen. Politiet fandt et uaflåst våbenskab. Selv om manden har tilladelse til at have våben, og også har en del, så var det ulovligt, at våbene ikke blev opbevaret låst inde.

Politiet beslaglagde samtlige af mandens våben, som også omhandlede jagtrifler, jagtgeværer og pistoler, hvoraf de fleste altså var lovlige, men opbevaret ulovligt.

- Manden har både overtrådt våbenloven og straffeloven. De ulovlige våben vil efter min vurdering betyde, at manden blandt andet vil få en ubetinget fængselsstraf, siger John Toft.

Han mener, at manden står til at miste samtlige sine våben. Og at han også vil miste sine tilladelser til at have våben for nogle år.