Vestre Landsret i Viborg har afsagt dom i anke-sagen vedrørende brandoverfaldet i Ry tilbage i februar. Foto: Torben Jakobsen

Ry-sagen: 16-årig dreng får stadfæstet sin dom

Torben Jakobsen 

Den 16-årige dreng, som havde anket sin dom fra byretten, er idømt et års fængsel

RY Den 16-årige dreng, som havde anket sin dom fra Ry-sagen, fik stadfæstet sin dom fra byretten, da Venstre Landsret afgjorde sagen torsdag kl. 11.00.

Drengen havde ved byretten fået en dom på et års fængsel med afsoning i fire måneder, men han mente, at han var uskyldig, fordi han ikke havde været med i forberedelserne til angrebet med en molotovcocktail mod en jævnaldrende afghansk dreng.

Han mente også, at det var væsentligt, at han flere gange havde sagt, at han ikke ville være med, men han oplyste også , at han havde været med til at fjerne alle spor fra molotov-angrebet. Han sagde endvidere, at han på sin computer havde fjernet alle spor af kommunikation om benzinflaskerne og været med til at konstruere et alibi.

Drengen er i Ry kendt som en talentfuld badmintonspiller, og ifølge avisens oplysninger vil han vil gerne være træner, men det kræver en ren straffeattest. Han har under landsretssagen sagt, at han efter sommerferien skal på gymnasium i Silkeborg.