Foto: Jens Anker Tvedebrink.

36-årig røveri-mistænkt mand anholdt

Adam Haff 

Politiet vil muligvis forsøge at få mand, der tirsdag truede personalet i SuperBrugsen i Them varetægtsfængslet

THEM Politiet anholdt torsdag aften en 36-årig mand fra Them, der siden tirsdag eftermiddag var efterlyst som mistænkt for røveri i SuperBrugsen i Them.

- Vi fik forskellige oplysninger, der gjorde, at vi klokken 18.44 kunne anholde manden på en adresse i Odder. Han sidder nu i vores varetægt, siger politikommissær John Toft ved politiet i Silkeborg.

Han oplyser, at politiet i samarbejde med anklagemyndigheden vil vurdere på, om den 36-årige skal i grundlovsforhør med krav om en varetægtsfængsling.

I tirsdags stjal manden varer fra SuperBrugsen. Det opdagede personalet. Et par mandlige medarbejdere bad den 36-årige om at følge med ind på et kontor for at butikstyveriet kunne blive behandlet. Det ville han ikke. I stedet skubbede han til dem og truede dem med tæsk og slap væk.

En politimand, der havde fri fra arbejde, så optrinnet på afstand og han kunne genkende den 36-årige mand fra tidligere episoder.

Politiet mener, at det simple butikstyveri blev til et røveri, fordi manden brugte vold og trusler.

Med til historien hører, at butikstyven få dage før hændelsen fik en dom på otte måneders fængsel for blandt andet butikstyveri og for vold mod landbetjent Michael Rosenberg. Ved en hasarderet bilkørsel foran det daværende Kiwi på Silkeborgvej kørte han 14. marts med landbetjenten hængende fast, og det udsatte politimanden for en overhængende fare, vurderede byretten.

Mandens forhistorie og det hurtige tilbagefald til kriminalitet gør, at Brugsen-tyveriet og truslerne anses for at være alvorligere, fortæller John Toft.