Museum Jorn er med i det regionale tour-pass samarbejde. Sammen med syv andre lokale turistattraktioner. Foto: Martin Ballund

Otte lokale attraktioner med i regionalt tour-pass

Søren Nielsen 

Kulturhovedstaden trækker rekordmange turister, og nu kan gæsterne i Region Midtjylland med nyt turpas få endnu mere ud af besøget

SILKEBORG Kulturhovedstaden med sit omdrejningspunkt i Aarhus har lavet et fælles turpas til regionale oplevelser.

Med i turpasset er otte lokale attraktioner. Det drejer sig om Aqua, Hjejlen, Kunstcentret Silkeborg Bad, Museum Jorn, Museum Silkeborg, Silkeborg Rovfugleshow/Bisonfarm, Jysk Automuseum og Energimuseet.

I alt giver turpasset adgang til over 40 forskellige attraktioner i regionen.

- Lige nu har vi en unik mulighed for at vise hele verden, at Region Midtjylland tæller et fantastisk udbud af attraktioner, museer og oplevelser, og med turpasset gør vi det let at besøge de store attraktioner, samtidig med at vi inspirerer gæsterne til at opleve lidt flere seværdigheder, siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Turpasset kommer til at hedder Attraction-Pass og indbærer også gratis transport med Midttrafiks busser. Gæsterne kan derfor rejse frit mellem regionens mange seværdigheder, så snart turpasset er købt og betalt.

- Region Midtjylland er familieferie ved Vestkysten, og det er citybreak i Aarhus. Men det er også alt imellem. Og med Attraction-Pass skaber vi sammenhæng mellem kyst og by, og bringer hele regionens oplevelseskatalog i spil. På den måde fremstår vi bredere som destination, samtidig med at turismens effekter rammer bredere, siger Peer H. Kristensen.

Afhængig af gyldighedsperioden koster turpasset 349, 499 eller 649 kroner og kan købes på en række turistkontorer i hele regionen og online på attractionpass.dk.