Familietur eller motionsløb for veltrænede cykelryttere på landevejscykler. Der er begge muligheder ved Silkeborg Cycle Challenge.

Cyklerne rykker ind på Jyllandsringen

Bent Nørgaard 

Så er der kun to uger til SIF Cykling og DGI’s Silkeborg Cycle Challenge, der både har familievenligt tilbud og tilbud til de hurtige motionister

RESENBRO Så er det ved at være sidste chance for at få formen pudset af og få cyklen toptrimmet, hvis man vil være med i det nye cykelløb Silkeborg Cycle Challenge. Ved løbet, der finder sted lørdag den 15. juli, fortrænger cyklerne bilerne og indtager FDM Jyllandsringen i Resenbro. Løbet er arrangeret i samarbejde mellem Silkeborg IF Cykling og DGI Midtjylland. Arrangementet er et af de mange, der skal være med til at markere, at Silkeborg IF i år fylder 100 år, men det er ikke tanken, at det udelukkende skal være en jubilæumsbegivenhed, Silkeborg Cycle Challenge skal være årligt tilbagevendende.

Magnus Korsgaard Nielsen fra DGI fortæller, at der nu er ved at komme gang i tilmeldingerne. Der er omkring 150 tilmeldte i øjeblikket, og der kommer dagligt en håndfuld eller to.

- Vi håber, at vi i hvert fald når op på 250 deltagere. Løbet ligger jo midt i ferietiden, og det er som om, folk har været lidt afventende og først skulle have afklaret deres øvrige ferieplaner, inden de meldte sig til, siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Udfordringer for alle
Løbet har tilbud til alle, for der kan vælges mellem tre distancer.

Så det kan være en familie-hyggetur med tid til at nyde landskab og en forfriskning under vejs. Men det kan også være en tur for hardcore motionister, der er klar til at piske 105 kilometer rundt og få prøvet kræfter med nogle af Silkeborg-egnens voldsomme stigninger.

Og der er også mulighed for at vælge en mellemvare.

God, ond og grusom
De tre distancer er døbt Den Gode, Den Onde og Den Grusomme - så er der vist mere end antydet, hvad der venter.

Der er tale om tre sløjfer. Alle får lov til at starte relativt blidt, for første sløjfe er fælles.

»Den Gode« på 30 km er familieruten, hvor alle kan være med. Der køres på gode veje uden væsentlige højdemeter i umiddelbar nærhed af Silkeborg by. Her køres én sløjfe, og deltagerne ender tilbage på Jyllandsringen.

»Den Onde« på 90 km starter også ud med »Den Gode« sløjfe og vender tilbage til Jyllandsringen. Herefter går det løs på anden sløjfe i Søhøjlandets bakker.

»Den Grusomme« på 105 km har de to første sløjfer med, inden den tredje og hårdeste sløjfe skal gennemføres. Her afsluttes løbet virkelig med manér, for rytterne ledes ud i et meget bakket terræn, og der krydres også med grusvejsstræk.

Motorcykel-assistance
Løbet får i øvrigt et helt professionelt præg, for ud over hjælp fra politihjemmeværnet er der også assistance af de såkaldte BMW Race Marchalls, der på motorcykler hjælper med at styre begivenhederne og regulere færdslen.

På den første sløjfe går turen ind gennem Silkeborg by, men deltagerne kommer ikke til at vente ved rødt lys. BMW Race Marchall’erne regulerer trafikken og sørger for fri passage.

Efterfølgende kører de med i spidsen på de øvrige sløjfer og advarer modkørende bilister om, at der er cykelryttere på vejen.

Aktiviteter på ringen
Ud over at der skal cykles i det midtjyske landskab, er der også muligheder for at deltage i aktiviteter på Jyllandsringen.

Der serveres forfriskninger, når man kommer i mål - og naturligvis også mellem sløjferne for de deltagere, der tager to eller alle tre sløjfer.

Desuden er der en række cykelaktiviteter på Jyllandsringen for både de mindste og for dem med hang til mtb og cross.

Der vil således blive være et medaljeløb inde på ringen for børnene, og der arrangeres et kom-og-vær-med mtb/crossløb.

Tilmelding til løbet sker på nettet, hvor man kan tilmelde sig frem til 10. juli. Der bliver desuden mulighed for eftertilmelding på dagen.