Stephan Petersen kom på måltavlen for SIF, men han brændte også flere store chancer. Foto: Mathias Hove Andersen

Nye SIF’ere fik hovedroller i første test

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF blev dukket af superliganedrykkerne fra Viborg FF i slutningen af lørdagens træningskamp

Nye SIF’ere fik hovedroller i første test

FODBOLD Lørdag spillede Silkeborg IF den første træningskamp i opstarten, og opgøret mod Viborg FF, der blev spillet på Bjerget i Kjellerup, sluttede 1-2 til viborgenserne.

Kampen fik en ganske lige indledning, men det var alligevel SIF, der kom frem til den første store chance i det 16. minut. Her fik Stephan Petersen en stor mulighed på bagstolpen, men kantspilleren tornede kuglen over kassen.

10 minutter senere fik den nye SIF’er dog en ny mulighed. Denne gang blev Gustav Dahl serviceret med en præcis dybdebold fra Sammy Skytte, og backen sender en tværbold mod bagstolpen, hvor Stephan Petersen kom flyvende og prikkede SIF på 1-0.

SIF’erne var efterfølgende i kontrol, og Davit Skhirtladze fik også en stor chance for at fordoble føringen, men tre minutter før pausen fik Viborg FF udlignet til 1-1.

Et farligt indlæg havnede i panden af Søren Frederiksen, der headede lige på Peter Friis Jensen, men Viborg-spilleren var først på riposten og fik efterfølgende tromlet kuglen over stregen.

Samtidig måtte en småskadet Sammy Skytte forlade banen, og Ibrahim Moro blev i stedet bragt i spil på den centrale midtbane.

Fem minutter inde i anden halvleg fik Stephan Petersen en gigantisk mulighed for at gøre det til 2-1, da han fik frit løb mod mål, men kantspilleren brændte på det skammeligste.

Efterfølgende sad viborgenserne mere på kampen, og gæsterne fik blandt andet en stor mulighed ved Morten Beck, men den tidligere SIF-angriber headede bolden lige forbi stolpen og en tøvende Peter Friis Jensen i SIF-målet.

Den store chance var kulminationen på en god Viborg-periode, og frem mod slutfløjtet kom SIF’erne længere frem på banen. Det resulterede i flere halve chancer, men det blev aldrig rigtig farligt.

Tilskuerne på Bjerget havde indstillet sig på, at kampen skulle slutte uden vinder, men i det 90. minut tog Jonas Kamper chancen fra midterlinjen. Den nye SIF-keeper Peter Friis Jensen var kommet for langt ud af sit mål, og kuglen dalede ned i det tomme SIF-bur til slutresultatet 1-2.