Foto: Jakob Stigsen Andersen

Lars Larsen runder de 30 milliarder i ny opgørelse

Søren Nielsen 

Ifølge en ny opgørelse er der fremgang hos Lars Larsen. Det er der også hos Grundfos-familien

SILKEBORG/BJERRINGBRO Regnskabsåret for 2016 har generelt været et rigtig godt år for landets rigeste personer og familier.

Det viser en ny opgørelse foretaget af Dansk Aktie Analyse, som erhvervsmediet bringer.

Dansk Aktie Analyse har ud fra tilgængelige regnskabstal og en række andre parametre lavet et kvalificeret estimat over virksomhedsejernes formuer.

Af lokal interesse springer især to virksomheder i øjnene.

Lars Larsen og Jysk-koncernen har ifølge analysen en formue på 31 mia. kroner. Det er en markant fremgang i forhold til de seneste tal, der var fremme. Her lød vurderingen på omtrent 26 mia. kroner.

Lars Larsen sagde i øvrigt for nylig i et interview med Midtjyllands Avis, at han dybest set ikke aner, hvor stor formuen er. Det er svært præcist at gøre op, fastslog han. Så han gør som mange andre, nemlig lytter til analytikerne og hvad »revisoren hvisker mig i øret«, sagde han.

Ejerfamilien bag pumpegiganten Grundfos, Due Jensen, har også set markant fremgang i 2016.

Her er formuen nu opgjort til 35,3 mia. kroner. Med i opgørelsen tæller den stenrige fond, som kontrollerer størstedelen af den globale pumpekoncern.

- Generelt går det relativt godt. Virksomhederne mærker, at der er en positiv udvikling i væksten globalt. Når de er så store, som de største virksomheder er her, er de meget afhængige af den globale økonomi. Her har mange ting udviklet sig positivt i 2016, siger direktør Peter Falk-Sørensen fra Dansk Aktie Analyse til erhvervsmediet

Øverst på listen ligger for andet år i træk Lego-familien Kirk Kristiansen med 165,9 mia. kroner i opgjort formue.