Jakob Fuglsang slap uskadt fra 4. etape af Tour de France, hvor flere ryttere røg i asfalten i en dramatisk finale. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Foto

Fuglsang slap uskadt gennem dramatisk afslutning

Jakob Fuglsang sad bagved det styrt, som knækkede feltet over på de sidste kilometer af 4. etape

CYKLING Jakob Fuglsang (Astana) slap igennem en dramatisk 4. etape i ét stykke, da han ikke var placeret i nærheden af de to styrt, som prægede afslutningen på etapen.

- Jeg så, at de styrtede, eller at de lige pludselig lå på jorden, siger Fuglsang, som lå placeret bag styrtets epicentrum inden for de sidste par kilometer.

Styrtet knækkede feltet over, så det blev en lille gruppe på 13 mand, som skulle spurte om etapesejren.

Også det blev dramatisk, da Peter Sagan (Bora) pressede Mark Cavendish (Dimension Data) ind i barrieren. Briten styrtede voldsomt og trak to andre med, mens Arnaud Demare (FDJ) tog karrierens første Tour-sejr.

Jakob Fuglsang så ikke finalen, men han var også bare tilfreds med at slippe fint igennem etapen inden onsdagens første reelle bjergprøvelse.

- Det var en lang dag, men alt i alt en fin dag. Det var okay, lyder det kort fra den danske Astana-kaptajn.

Silkeborg-rytteren glæder sig nu til en dag uden hektisk sprinteraktivitet, og hvor klassementetsfolkene for første gang skal dyste på en hård stigning, La Planche des Belles Filles.

- Det er første etape, hvor det går opad. Det er ikke så lang en stigning, men det bliver godt at komme ud og prøve benene lidt af, lyder det fra Fuglsang.

La Planche des Belles Filles er 5,9 kilometer lang og stiger i gennemsnit 8,5 procent.

/ritzau/