Davit Skhirtladze blev matchvinder for SIF mod Skive IK. Foto: Martin Ballund

Skhirtladze sikrede første SIF-sejr i opstarten

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF havde flere store chancer mod Skive IK, men sejrsmålet lod vente på sig

FODBOLD Tirsdag eftermiddag spillede Silkeborg IF den anden træningskamp i opstarten, og opgøret mod 1. divisionsklubben Skive IK endte med en SIF-sejr på 2-1.

SIF-manager Peter Sørensen måtte stille op uden Robert Skov og Sammy Skytte, men trods profilernes fravær lykkedes det at hente den første sejr i opstarten.

SIF’erne lagde aggressivt ud på Bjerget i Kjellerup, og det skyldtes især velspillende Jens Martin Gammelby, der var toneangivende i offensiven. I det ottende minut forsøgte den udfordrende back sig med et godt hug fra kanten af feltet, og det var kun en fin redning fra Skive-keeper Emil Kobberup, der forhindrede en scoring.

På det efterfølgende hjørnespark var Jens Martin Gammelby igen tæt på, men endnu en gang måtte SIF’eren se Emil Kobberup vifte bolden ud til et hjørnespark. Her kom Dennis Flinta først på bolden i feltet, og anføreren headede SIF’erne på 1-0.

Føringen blev dog allerede neutraliseret fire minutter senere, hvor Mikkel Vendelbo satte gang i en Skive-kontra med et farligt boldtab på midten, og umiddelbart efter kunne Jeppe Mogensen sparke udligningen i nettet fra en fri position i feltet.

SIF’erne fik ofte lagt et fint pres på Skive-feltet, og det resulterede også i en stribe hjørnespark, men det kastede ikke yderligere af sig. Først i det 40. minut opstod der en ny, stor målchance, da Davit Skhirtladze sled sig fri i feltet, men georgieren afsluttede lige på Skive-keeperen fra en spids vinkel, selvom der var flere muligheder for at finde en medspiller i boksen.

Efter godt 10 minutters spil af anden halvleg fik SIF en ny mulighed for at tilbageerobre føringen, da Marc Rochester fik chancen fra en central position i feltet, men den flade afslutning sad lige på Skive-målmanden.

I det 62. minut var Dennis Flinta tæt på at blive dobbelt målscorer efter et hjørnespark, men anføreren fik ikke dirigeret sit hovedstød indenfor rammen, og SIF’erne havde i det hele taget problemer med at få omsat chancerne til mål.

Det var også tydeligt 10 minutter senere, hvor både Davit Skhirtladze og indskiftede Jeppe Okkels misbrugte pæne chancer i Skive-feltet.

Sidstnævnte fik en endnu større mulighed et kvarter før tid, hvor han var helt blank ved bagstolpen, men den talentfulde kantspiller hamrede bolden langt over mål.

SIF’erne var i klar dominans efter pausen, og selvom Skive-mandskabet lurede på kontra, blev Thomas Nørgaard ikke for alvor testet i superligaholdets mål.

Først i det 83. minut resulterede SIF-overtaget i den logiske konsekvens, da Davit Skhirtladze lagde pres på Skive-defensiven, erobrede en løbsk bold og scorede til slutresultatet 2-1 via en flad afslutning.

SIF mangler fortsat at spille en enkelt træningskamp i opstarten. Det sker på lørdag i Aarhus, hvor generalprøven mod AGF starter klokken 13.

Den første test mod Viborg FF endte med et nederlag på 1-2.