En ny motorvej fra Silkeborg mod Viborg vil gå gennem marker og enge og altså undgå byer. Samtidig er den ifølge Andreas Steenberg billigere end en Hærvejsmotorvej. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Radikalt forslag om ny motorvej mellem Silkeborg og Viborg

SILKEBORG De Radikales trafikpolitiske ordfører Andreas Steenberg vil have undersøgt mulighederne for en motorvej mellem Silkeborg og Viborg.

Den løsning skal vælges i stedet for en dyrere og mere vestvendt Hærvejsmotorvej, mener han.

Andreas Steenberg forklarer, at vejen skal udspringe fra den eksisterende Silkeborgmotorvej ved Silkeborg og gå stik nord forbi Kjellerup og ende i Viborg.

- Løsningen er relativt billig, da man forholdsvis ukompliceret kan udvide den eksisterende hovedvej 52 til en motorvej. Samtidig kobler vi Viborg på det eksisterende motorvejsnet, siger Andreas Steenberg til Midtjyllands Avis.

- Strækningen er omgivet af marker, så vi taler altså ikke om at skulle have en motorvej »ind gennem byen«, som det var tilfældet med Silkeborgmotorvejen, påpeger Steenberg.

Ideen møder politisk opbakning hos Venstres trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen og Socialdemokraternes Thomas Jensen.