De guidede ture fører deltagerne rundt i Silkeborgs midtby og ned på havnen. Her et glimt fra en tidligere tur, der også gik omkring Slotsholmen. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Søndagsture med Silkeborg-guiderne

SILKEBORG Silkeborg-guiderne er nu i gang med sommerens byvandringer, og hver søndag eftermiddag hen over sommeren tilbyder guiderne byvandringer med udgangspunkt fra Det Gamle Rådhus på Torvet. Her står en veloplagt lokalguide parat til at fortælle om byens fortid, nutid og planer for fremtiden.

- Vi har gode erfaringer med de åbne ture, som ikke kræver tilmelding.

Man møder simpelthen bare op, og så får man halvanden times rundtur i gaderne og på havnen krydret med gode historier og fakta om byen, siger formanden for Silkeborg-guiderne, Torben Rasmussen.

Fast indslag i en byvandring er fortællingen om Michael Drewsen og Papirfabrikken. Også Hjejlen og havnen kan deltagerne blive klogere på, ligesom turen går forbi nogle af arkitekt Anton Rosens smukke bygninger i byen. Og meget mere.

- Mange turister vil gerne med på vores byvandringer, men vi oplever lige så ofte, at silkeborgensere deltager. De vil gerne vide noget mere om deres egen by. Alle er velkomne - og turen er gratis, siger Torben Rasmussen.

Der er byvandring med guidning på dansk hver søndag frem til og med den 30. juli.

Den 6. og den 13. august guides der på engelsk og den 20. august på tysk.