Dette gevær blev afleveret af en borger, som fortalte, at hans far stjal det fra tyskerne under Anden Verdenskrig.

2.596 våben fra Midt- og Vestjylland er nu bag lås og slå

Søren Nielsen 

VÅBEN De midt- og vestjyske borgere har i stor stil benyttet sig af muligheden for at aflevere ulovlige våben anonymt og straffrit i juni måned.

Bag lås og slå i politiets kælder ligger nu stakkevis af rifler, pistoler, knive og ammunition, som er blevet omhyggeligt sikret, registret og talt op.

De mange våben er udbyttet af politiets frit lejde-aktion, hvor borgere har haft mulighed for at aflevere ulovlige våben anonymt og straffrit hele juni måned. Og den mulighed har borgerne i Midt- og Vestjylland til fulde benyttet sig af; hele 2.596 våben er blevet overdraget til Midt- og Vestjyllands Politi. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

På landsplan er tallet 19.026 våben.

- Borgernes interesse for at aflevere våben har været helt enorm, og det er vi utroligt glade for. Hvert eneste våben, vi har fået ind, er ét mindre våben i omløb i samfundet, siger politiinspektør Ole Henriksen, der glæder sig over, at borgerne har fået ryddet ud i gemmerne, så ulovlige våben ikke falder i ukyndiges hænder.

Under Frit lejde-aktionen har Midt- og Vestjyllands Politi modtaget:

• 216 luft-fjedervåben

• 1112 skydevåben

• 693 blankvåben

• 371 eksplosiver, fx granater, kanonslag og trotyl

• 204 øvrige genstand, fx knojern, armbrøst og peberspray.

Aktionen har også budt på mere sjældne effekter, bl.a. en hjemmelavet kaliber 22-kuglepen og en afrikansk kårde forklædt som stok. Også mange våben fra krigens tid har fundet vej til kredsens stationer. De våben, som vurderes at have historisk værdi, vil blive tilbudt til museer. Øvrige våben destrueres