Bjerringbro-Silkeborg er seedet i kvalifikationen til EHF Cuppen. Foto: Jakob Stigsen Andersen

BSV topseedet i europæisk kvalifikation

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg får gode betingelser for at avancere til gruppespillet i EHF Cuppen

HÅNDBOLD Mandag offentliggjorde det europæiske håndboldforbund (EHF) seedningen til den kommende sæson i EHF Cuppen, og her blev det bekræftet, at Bjerringbro-Silkeborg først indtræder i tredje og sidste kvalifikationsrunde før gruppespillet.

BSV er seedet i kvalifikationen, og det betyder, at Peter Bredsdorff-Larsens mandskab skal møde en på papiret lettere modstander, der indtræder tidligere i kvalifikationen.

De danske bronzevindere undgår dermed tyske modstandere som Frisch Auf Göppingen, der har fået den nu forhenværende BSV’er Allan Damgaard på holdet, Füsche Berlin med Hans Lindberg - og SC Magdeburg med den tidligere BSV’er Mads Christiansen.

Franske Chambery Savoie ligner umiddelbart den stærkeste af de mulige modstandere, men det kan også blive til et gensyn med tidligere europæiske modstandere som Pfadi Winterthur, SKA Minsk og Talent Plzen.

17. oktober trækkes der lod til tredje runde af EHF Cup-kvalifikationen, og kvalifikationskampene spilles ude- og hjemme i de to sidste weekender i november.

Ribe-Esbjerg og TTH Holstebro er de øvrige danske hold, der er med i EHF Cuppen i den kommende sæson. Ribe-Esbjerg indtræder ligeledes i tredje kvalifikationsrunde, mens TTH Holstebro indtræder i anden kvalifikationsrunde.