Lars Larsen har igen og igen sagt, at Jysk-koncernen, og de andre forretningsområder, skal være verdensomspændende. Franchise kan være vejen frem flere steder, lyder det. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Lars Larsen åbner danske møbelbutikker i Asien

Iddesign sælger skandinavisk design i en udenlandske kæde med butikker især rundt om i Mellemøsten. Kæden ekspanderer nu hastigt i også Europa og Asien

ERHVERV Møbelselskabet Iddesign - med dynekøbmand Lars Larsen som ejer - er klar til at gå ind i Asien, skriver .

Samtidig indledes en større offensiv, så dens udenlandske kæde med nu 21 butikker som minimum skal nå op på 42 om fem år.

Iddesign har netop indgået aftale med en partner, som først i 2018 åbner en stor butik med skandinaviske møbler i den koreanske hovedstad Seoul. Planen er at etablere endnu flere butikker der de kommende år.

- Dermed rykker vi ind i Asien. Vi får mange henvendelser fra mulige partnere som vil være med, og det arbejder vi med, siger kædedirektør Piet Klein, Iddesign, til Finans.

Mens selskabets danske kæder også aktuelt ekspanderer med både nye butikker i Idemøbler og Ilva, arbejdes der i hovedsædet sideløbende med franchisekæden.

I den kommende tid kommer der således nye bolighuse til i både Qatar, Oman og Libanon.

- Målet er at fordoble franchisekædens størrelse inden for de næste fem år, siger Piet Klein til Finans.

Kædedirektøren fremhæver, at selvom der lige er lukket en første aftale i Asien, er fokus for ekspansionen især rettet mod nye markeder i Centraleuropa.

Piet Klein siger samtidig, at erfaringerne fra selskabets kæder kombineres, så eksempelvis Ilva drager nytte af den måde, som salget sker på i franchisekæden ude i verden - og omvendt.

Lars Larsen har tidligere sagt til Finans, at han med tiden ser muligheder i at lade de forskellige kæder i hans samlede koncern ekspandere under samme tag i store møbelhuse.