Gustaf Nilsson er ny mand i Silkeborg IF. Foto: Ritzau Foto

Officielt: SIF henter svensk spydspids i Brøndby

Mathias Hove Andersen 

Gustaf Nilsson er mandag eftermiddag blevet præsenteret i Silkeborg IF

FODBOLD Mandag eftermiddag har Silkeborg IF præsenteret 20-årige Gustaf Nilsson som ny mand i klubben.

Den svenske angriber er blevet hentet ind på en etårig lejeaftale fra Brøndby IF. Han får nummer 9, og nyerhvervelsen er i spil til søndagens premiere i Superligaen på udebane mod Lyngby.

- Tålmodighed betaler sig. Vi har haft rigtig mange muligheder at vælge imellem i forhold til at hente en angriber, men vi har ventet på den rigtige. Allerede i Peder Knudens tid som sportschef havde SIF et godt øje til Gustaf Nilsson, men det var Brøndby, der sidste sommer fik ham tilknyttet. Omstændighederne har gjort, at vi har fået mulighed for at hente ham til Silkeborg i den kommende sæson, siger SIF-manager Peter Sørensen.

I sidste sæson blev Gustaf Nilsson, der kom til Brøndby fra Falkenbergs FF, noteret for en enkelt scoring i 11 superligakampe for Brøndby.

Den næsten to meter høje angriber skrev under på en fireårig aftale med Brøndby sidste sommer, men opholdet på den københavnske vestegn startede med en skadespause på to måneder som følge af et knoglebrud i foden, som han havde pådraget sig i Sverige.

- Skaden og konkurrencesituationen i Brøndbys trup betød, at han ikke fik så meget spilletid. Kombineret med et godt samarbejde med Troels Bech (Tidligere SIF-træner, red.) i Brøndby blev det vores chance, og vi fandt en model, som tilfredsstiller alle parter. Vi er glade for at kunne præsentere Gustaf Nilsson i SIF-trøjen, siger Peter Sørensen, der er yderst tilfreds med lejeaftalen.

- I kraft af sin fysik er han en god afslutter i feltet, men samtidig er han også dygtig med fødderne og kan bidrage i det opbyggende spil, siger Peter Sørensen.

Den nye SIF-angriber ser ligeledes frem til at tage hul på opholdet i Søhøjlandet.

- Jeg har brug for meget spilletid, og det håber jeg på at få i Silkeborg. Jeg skifter, fordi det kan blive godt for min personlige udvikling, siger Gustaf Nilsson, der har et begrænset kendskab til SIF.

- Faktisk ved jeg ikke ret meget om Silkeborg IF, men da chancen for et skifte kom, var jeg ikke i tvivl. Som det udviklede sig i Brøndby, er dette den chance, jeg har brug for, siger Gustaf Nilsson, der betegner sig selv som en boksspiller, der kan score mål.