SIF henter svensk to-meter-mand til angrebet

Søren Nielsen 

FODBOLD Den svenske to-meter-mand Gustaf Nilsson er hentet til Silkeborg IF fra Brøndby på en et-årig lejeaftale. Det oplyser klubben i en meddelelse.

- Tålmodighed betaler sig. Vi har haft rigtig mange muligheder at vælge imellem i forhold til at hente en angriber, men vi har ventet på den rigtige. Allerede i Peder Knudens tid som sportschef havde SIF et godt øje til Gustaf Nilsson, men det var Brøndby, der sidste sommer fik ham tilknyttet. Omstændighederne har gjort, at vi har fået mulighed for at hente ham til Silkeborg i den kommende sæson, siger Peter Sørensen om klubbens nye angriber.

20-årige Gustaf Nilsson gjorde sig i sin svenske klub Falkenbergs FF (8 mål i 31 kampe) bemærket som et stort angrebstalent. Både fysisk med sine 197 centimeter og med sit fodboldmæssige potentiale. Det fik sidste sommer Brøndby til at hente ham til Danmark på en fireårig kontrakt på trods af at han på det tidspunkt døjede med efterveerne af et knoglebrud i foden. I sin første sæson i Brøndby blev han noteret for 14 kampe, heraf 11 i Alka Superligaen, og et enkelt mål scoret mod Sønderjyske.

- Skaden og konkurrencesituationen i Brøndbys trup betød, at han ikke fik så meget spilletid. Kombineret med et godt samarbejde med Troels Bech i Brøndby blev det vores chance, og vi fandt en model, som tilfredsstiller alle parter. Vi er glade for at kunne præsentere Gustaf Nilsson i SIF-trøjen, siger Peter Sørensen.

God fysik og teknik
SIF-manageren betegner Gustav Nilsson som en spiller, der passer godt ind i kollektivet: Et ungt talent, der trods sin unge alder har prøvet en del på højt niveau.

- I kraft af sin fysik er han en god afslutter i feltet, men samtidig er han også dygtig med fødderne og kan bidrage i det opbyggende spil, siger Peter Sørensen.

For Gustaf Nilsson står spilletid i Alka Superligaen højest på ønskelisten, og det ser han frem til at få i SIF.

- Jeg har brug for meget spilletid, og det håber jeg på at få i Silkeborg. Jeg skifter fordi det kan blive godt for min personlige udvikling, siger Gustaf Nilsson, hvis kenskab til SIF er begrænset.

- Faktisk ved jeg ikke ret meget om Silkeborg IF, men da chancen for et skifte kom, var jeg ikke i tvivl. Som det udviklede sig i Brøndby, er dette den chance, jeg har brug for, fortsætter den 20-årige svensker, der først og fremmest ser sig selv som boksspiller, der kan score mål.