Kortene giver oplysninger om masser af ting, der har interesse for både turister og lokale. Som et eksempel nævner Gudenå Samarbejdet, at man her kan se, at det er muligt at følge cykelruter langs Gudenå hele vejen fra Tinnet Krat til Randers. Men ikke mindst er kortet interessant for kanofarerne. Her se nogle stykker af dem mellem Tørring og Vestbirk. Foto: Visit Gudenaa / Gert Skærlund

Langs Gudenåen med rigtige kort i hånden

Bent Nørgaard 

Der er netop kommet ny udgave af de meget informationsrige kort om Gudenåen og landområderne herved

GUDENÅEN Det kan godt være, at der i dag er alverdens muligheder for at finde kort og informationer på nettet, og stort set alle har smartphonen og måske også en tablet med på ferien. Men alligevel er et godt gammeldags trykt kort svært at undvære, når man skal færdes ude i naturen.

Det mener mange i hvert fald, og det ønsker har man ikke siddet overhørigt hos Gudenå Samarbejdet, der er et samarbejde mellem de syv Gudenå-kommuner. I denne uge er der udsendt en ny og forbedret udgave af kortsamlingen »Oplev Gudenå«. Den rummer ni kort i format A3, og de ni kort dækker tilsammen hele Gudenåen fra udspringet i Tinnet Krat til udmundingen i Randers Fjord.

På hvert af kortene er der et væld af informationer om seværdigheder, overnatningsmuligheder, udsigtspunkter, spisesteder og meget andet. Kortet er ikke udelukkende tænkt til kanoturister, der er f.eks. også oplysninger om vandre- og cykelruter, hundeskove, golfbaner m.v. Men kortene følger Gudenåen og dækker ikke hele arealet i de syv kommuner. Oplysningerne om seværdigheder m.v. er taget med i hele det område, som kortene dækker og ikke kun i en bræmme omkring Gudenå og søerne.

Første udgave af kortet kom i 2015 og var udsendt af det daværenede Visit Gudenå. Nu har Gudenå Samarbejdet så taget over og har udsendt kortet i en udbygget udgave.

Kortet er i de seneste dage sendt rundt til de seks visit-organisationer i området, og herfra foregår den videre distribution. I løbet af nogle dage skulle man kunne få fat på kortet på en række campingpladser og hoteller, hos kanoudlejere og naturligvis på turistkontorerne i de byer, hvor der stadig er sådanne. I Silkeborg blandt andet også i Turist Cafeen i Café 1. Række i Jysk Musikteater.