Hvert år siden 2005 har kronprinsparret uddelt priser inden for kultur og socialt arbejde. 25. november uddeles Kronprinsparrets Priser 2017 i Jysk Musikteater i Silkeborg. Her ses Frederik og Mary ved prisuddelingen i Sønderborg i 2012, hvor forfatteren og tegneren Jakob Martin Strid modtog kulturprisen på 500.000 kroner. RITZAU FOTO

Royal prisfest i Silkeborg

Christian Kloch Larsen 

Kronprinsparrets Priser 2017 uddeles 25. november ved et stort tv-show i Jysk Musikteater

SILKEBORG Når kronprinsparret til efteråret uddeler priser inden for kultur og socialt arbejde, kommer festen til at stå i Silkeborg.

Det sker i Jysk Musikteater lørdag 25. november ved stort show, som sendes direkte på DR 1.

I løbet af aftenen bliver der uddelt i alt fire priser, hvor kronprinsparret hædrer ekstraordinære indsatser inden for kultur og socialt arbejde. Hvert år uddeles Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparrets Sociale Pris samt to stjernedryspriser, som går til yngre kunstnere, som er på vej til at bryde igennem.

Kronprinsparrets Priser er tidligere blandt andet blevet uddelt i Holstebro, Frederiksværk, Sønderborg og Operahuset i Sydney i Australien, og borgmester Steen Vindum (V) er både glad og stolt over, at det nu er Silkeborg, som er værtsby ved prisuddelingen i år.

- Det er et stort arrangement, som naturligvis vil tiltrække stor opmærksomhed og trække en masse mennesker til byen. Der er mange involveret, og det er en meget stor event, som Jysk Musikteater skal lægge scene til. Men først og fremmest er jeg beæret over, at kongehuset vælger at lægge så stort et arrangement i Silkeborg, siger han.

- Det er en stor mulighed for at fortælle om Silkeborg i »primetime« tv lørdag aften, siger Steen Vindum.