Alternativ festival udløste mange klager over støj

Søren Nielsen 

Den nye Shiva-festival i Silkeborg spillede musik, så det kunne høres over store dele af det nordlige Silkeborg

SILKEBORG Midt- og Vestjyllands Politi fik fredag aften og nat en del klager over høj musik fra Cirkuspladsen på Kastaniehøjvej.

Her var der godt gang i den nye festival, S.H.I.V.A Spirit Festival, hvor markante toner fra elektronisk musik fyldte luftrummet.

- Det har givet anledning til en del klager over støj. Vinden var måske i en retning, så det kunne høres langt væk. Vi var forbi med en patrulje på festivalen, som havde de nødvendige tilladelser i orden. Så på den måde var der ikke noget galt. Men jeg tror, at festivalens koncept skal evalueres sammen med myndighedsgiverne efterfølgende, oplyser vagtleder Erik Kristensen.

Midtjyllands Avis skrev om den nye festival tidligere på ugen.

Her forklarede arrangørerne, at netop elektronisk musik er en væsentlig del af konceptet, der kan indebære psykedelisk trancedans.

Festivalen varer til og med søndag og byder på to scener med 16 livebands og 13 dj’s fra Danmark, Skandinavien, Tyskland, Iran, Israel og Indien.

- Konceptet bag festivalen er at dyrke forskellige udtryksformer inden for musik, kunst og mad. Festivalens grundidé udspringer af den livsstil og kultur, som hippierne skabte i slutningen af 1960’erne i Goa i Indien, hvor de søgte til for at finde nyt paradis, fortalte Mads From Vestergaard fra Randers, som arrangerer festivalen.

Han forklarede også således:

- Ifølge vores koncept skulle festen egentlig vare indtil den lyse morgen, men det tillader loven ikke. Vi har kun tilladelse til at spille højt musik indtil kl. 02, og derefter viser vi film i vores biograf resten af natten. Der vil også være områder med chillout-musik og hængekøjer, fortæller Mads From Vestergaard.

Der forventes mellem 500 og 1000 deltagere.