Sådan så festivalpladsen ud fredag efermiddag, hvor der var gang i forbedredelserne. Arrangørerne melder i øvrigt, at bortset fra støjklagerne, så foregik det hele fredeligt fredag aften og nat. Foto: Martin Ballund

Festival-arrangører: Vi vil prøve at dæmpe lyden

Søren Nielsen 

Arrangørerne af den nye Shiva-festival vil prøve at tage hensyn med et lavere lydniveau lørdag aften. Men reglerne er fulgt, understreger de

SILKEBORG Lydniveauet vil blive dæmpet, når lørdagens udgave af Shiva-festivalen på Cirkuspladsen fortsætter.

Det oplyser en af medarrangørerne af den nye festival, Mads Vestergaard.

Udmeldingen kommer i kølvandet efter flere klager til politiet over et højt og dundrende lydniveau fredag aften og nat.

Men festival-ledelsen understreger, at alle regler er fulgt efter aftale med myndighederne. Alligevel vil der blive taget mere hensyn.

- Som udgangspunktet har lydniveaueret været 103 decibel, som er godkendt. Ved max-peak på enkelte numre har den været 106 decibel. Så vi har fulgt reglerne. Men vi beklager de gener, som nogen kan have oplevet. Og derfor vil vi også lørdag tage mere hensyn ved at dæmpe musikken. Bare fordi vi har tilladelsen, så behøver vi måske ikke hele tiden benytte den fuldt ud, siger Mads Vestergaard.

Han pointerer, at alle nok lige skal vænne sig til den nye festival, hvor netop elektronisk musik er en væsentlig del.

Mange har måske heller ikke været klar over, at der var festival på Cirkuspladsen denne weekend. Overraskelses-effekten kan også have udløst klagerne, mener han.

Det er første gang, at Shiva-festivalen er i Silkeborg, og det er også første gang, at den arrangeres officielt med myndighedsgodkendelser.

- Folk er måske mere vant til at der spilles i Indelukket med eksempelvis Kim Larsen. Vores musik er noget andet, og det håber vi på forståelse for, siger Mads Vestergaard.