SIF-manager Peter Sørensen. Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Foto

SIF-manager utilfreds med slutfasen

Michael Helligsø 

Peter Sørensen mener, at SIF spillede uklogt, da holdet jagtede en udligning mod Lyngby

FODBOLD I modsætning til sidste sæson formåede Silkeborg IF ikke at få point med fra en svær udekamp i Superligaens premiererunde.

Søndag eftermiddag var klubben på besøg hos Lyngby, og det endte med, at sidste sæsons bronzevindere kunne juble over en 2-1 sejr foran 1387 tilskuere på en regnfyldt sommerdag.

Det resultat vil ærgrer man sig voldsomt over i SIF-lejren efter kamp, hvor holdet ellers var kommet stærkt tilbage i anden halvleg.

Efterfølgende erklærede manager Peter Sørensen sig også tilfreds - med undtagelse af et enkelt aspekt ved præstationen.

- Kampen i sin helhed var godkendt. Det vil være underligt, hvis alle peakede samtidigt, og vi spillede overdådigt med så få træningspas, som vi har haft.

- Jeg er egentlig tilfreds med vores præstation. Bortset fra de sidste 5-10 minutter, der blev forvaltet alt for dårligt. Der var for mange taktiske fejlvalg, og vi spillede ikke de kort, vi havde på hånden til sidst. Det er jeg irriteret over, siger han.

Peter Sørensen mente, at hans hold spillede urutineret i iveren efter at få udlignet til 2-2.

- Det var forkert at begynde at spille lange bolde, da der manglede syv-otte minutter. Det var en fejlbeslutning. Det fik vi ændret på, men der var adskillige angreb, vi ikke fik slået kapital af.

Efter de første 45 minutter førte Lyngby ganske retvisende med 1-0 på Kristoffer Larsens scoring godt 10 minutter før pausen, men i anden halvleg var SIF langt bedre med.

Fint SIF-spil resulterede i en udligning godt midt i halvlegen, da Jens Martin Gammelby pludselig stod fri, og højrebacken scorede sikkert til 1-1 på en flad afslutning.

Samme Gammelby kom i centrum godt 10 minutter senere og det af de helt forkerte grunde.

Efter en fin redning fra Thomas Nørgaard var bolden på vej ud af feltet, da SIF’eren helt ude ved kanten af straffesparksfeltet væltede Lyngbys Casper Højer omkuld, og det fik dommer Michael Johansen til at fløjte for straffespark.

Den mulighed udnyttede David Boysen sikkert, og dermed var hjemmeholdet igen i front.

I slutfasen satsede SIF voldsomt for en udligning, men det var Lyngby, der var tættest på en scoring, da David Boysen i overtiden måtte se sin kontrachance reddet af Thomas Nørgaard.

SIF skal nu forsøge at jagte sæsonens første point i næste runde, hvor det gælder FC Midtjylland på udebane.