Udstillingen Jorn+Munch var en af de helt store publikumsmagneter. Foto: Jakob Stigsen Andersen

Status efter et halvt år: Aarhus 2017 er et hit

Både hoteller, gæster og evalueringsansvarlig er begejstrede for Aarhus’ første halve år som europæisk kulturhovedstad

ØSTJYLLAND Den 21. januar 2017 blev Aarhus officielt indviet som Europæisk Kulturhovedstad 2017. En indvielse der gav genlyd i det aarhusianske, og som blev en stor folkefest med optog og fyrværkeri.

Og siden er det lykkedes Aarhus 2017 at holde gryden nogenlunde i kog. Sådan lyder i hvert fald meldingen fra både hotelbranchen, gæsterne og den evalueringsansvarlige. Hos hotellerne er festen fortsat. I maj havde hotellerne eksempelvis i snit 18 procent flere overnatninger end samme måned sidste år.

- Det går faktisk lidt over forventning. Jeg vil sige, at vores forventninger var høje til i år, men dem har vi indfriet og lidt til, så det går godt, siger Nina Carlslund, der er hoteldirektør hos Scandic Aarhus City, til .

Louise Hansen fra Aarhus Universitet er projektleder for den uafhængige forskningsgruppe, der evaluerer kulturhovedstadsåret. Hun melder også positivt tilbage.

- Overordnet, i forhold til de events vi har været ude ved, der er folk generelt positive overfor de oplevelser, de får, siger hun til TV2 Østjylland.

Sammen med projektgruppen, og med blandt andre Gallup som samarbejdspartner, har Louise Hansen spurgt borgere i Region Midtjylland samt besøgende om deres holdning til Aarhus 2017.

Ifølge de seneste tal synes to tredjedele af befolkningen, at det var en god idé at blive kulturhovedstad.

- Der er også færre, der ikke går til kulturarrangementer i år. Det er interessant, at man tilsyneladende har fået fat i nogle nye grupper, siger Louise Hansen.Pressechef hos Aarhus 2017 Peter Vestergaard har da også svært ved at få armene ned.

- Vi er glade, vi er stolte, vi er taknemmelige, men vi er også meget ydmyge. Det, vi har opnået det første halve år, overgår langt mine personlige forventninger, så det har været en fantastisk god start. Jeg tror, der har været en sneboldeffekt i det her efter den fantastiske åbning af kulturåret i januar, siger Peter Vestergaard.