Foto: Martin Ballund

Nyt lyskryds på Ansvej skal afhjælpe publikums-trafik

Søren Nielsen 

Det nye stadion på Søholt vil skabe øget trafik. Derfor forbedrer Silkeborg kommune forholdene og etablerer et nyt lyskryds

SILKEBORG Når Jysk Park indvies den 31. juli, så åbner Silkeborg Kommune samtidig et nyt lyskryds. Der er tale om et T-kryds ved Ansvej indtil parkeringspladsen ved Jysk Park.

Samtidig udvides adgangsvejen, så der er to spor ud og ét ind. Det skal gøre det nemmere for bilister at komme til og fra Søholt – specielt ved de store arrangementer.

Dog vil det ikke være muligt helt at undgå kø. Det nye stadion har plads 10.000 tilskuere, men udvidelsen af vejene tager udgangspunkt i 6.000 tilskuere, oplyser Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi er meget opmærksomme på trafikafviklingen, og vi er i dialog med Vejdirektoratet om mulige tiltag for at skabe bedre kapacitet i deres kryds ved Ansvej, Nordre Ringvej og Nørreskov Bakke såfremt det bliver nødvendigt, siger formand for Vej & Trafikudvalget Frank Borch-Olsen (K).

På dage, hvor der forventes flere end 6.000 tilskuere på stadion, vil krydset blive manuelt betjent af politi og hjemmeværnet. Det vil blandt andet være tilfældet til premieren på Jysk Park.

Cyklisterne kan også glæde sig til bedre forhold.

I krydset etableres såkaldte cykelshunts. Det betyder, at de, der kommer fra Silkeborg, kan svinge til højre uden om lyskrydset. Det skal både skabe bedre forhold for cyklisterne og øge sikkerheden.

Desuden får gadebelysningen en overhaling med helt nye gadelamper og ny belysning på cykelstierne.