SIF-manager Peter Sørensen var jublende lykkelig over sejren. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Foto

SIF-manager: En fantastisk sejr

Mathias Hove Andersen 

Der var tre scoringer, to røde kort og en række kontroversielle kendelser, da Silkeborg IF hentede sæsonens første sejr på Jysk Park

FODBOLD Silkeborg IF kom mandag aften på tavlen i Superligaen, da Jysk Park blev indviet med en 2-1-sejr over naboerne fra AGF i en dramatisk og medrivende forestilling, der blev overværet af 9411 tilskuere.

- Det var en fantastisk sejr, og den var også tiltrængt i tabellen. Nu er vi i gang, og det virker ekstra godt på en dag som denne, hvor så mange mennesker er lykkedes med så stort og flot et projekt, lød den umiddelbare reaktion fra SIF-manager Peter Sørensen, der var lettet på spillernes og egne vegne.

- Der er stor begejstring, og samtidig er det også en forløsning, fastlog Peter Sørensen.

Nilsson på pletten
Selvom AGF sad mest på spillet i indledningen, kunne det talstærke hjemmepublikum bryde ud i jubel i det ottende minut, hvor Robert Skov fandt Gustaf Nilsson med en hurtig stikning.

Fra en forholdsvis spids vinkel i feltet klappede den svenske lejesvend resolut til kuglen, der tog roden af den fjerneste stolpe og gik i nettet.

10 minutter senere brød jublen dog løs i den anden ende, da SIF’erne blev snydt af en lang bold mod Morten »Duncan« Rasmussen. Thomas Nørgaard var på vej ud, men SIF-keeperen fortrød og begyndte at bakke, og umiddelbart efter sendte AGF-angriberen bolden ind i det lange hjørne til 1-1.

Dumhed af AGF-back
Værternes arbejdsbetingelser blev bedre efter 25 minutters spil, hvor AGF blev reduceret til 10 mand, da Dino Mikanovic blev præsenteret for sit andet gule kort. Den kroatiske back kantede fremadstormende Jeppe Okkels, og selvom kontakten så ud til at være sparsom, røg kantspilleren en tur i kunstgræsset, og dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt var ikke i tvivl.

Situationen medførte en del utilfredshed hos gæsterne, der følte sig borddømt i flere situationer - hvilket også var tilfældet ved det første gule kort til Dino Mikanovic, der modtog en advarsel for brok efter forgæves at have appelleret for et frispark.

Frem mod pausen var kampen ganske lige, men SIF var alligevel tæt på at tage føringen i det 44. minut, da Jens Martin Gammelby fyrede kanonen af fra distancen. Det velplacerede hug med venstreskøjten sejlede dog lige forbi det lange hjørne.

Indskifter slog til
Fem minutter efter pausen fik SIF’erne endnu en mulighed for at tage føringen, da et AGF-hjørnespark blev konverteret til en giftig kontra. Jeppe Okkels drev bolden frem og spillede til sidst Robert Skov fri i feltet, men han valgte at tage et træk for at få bolden ind til venstrebenet, og så fik AGF-defensiven akkurat clearet kuglen.

Umiddelbart efter fik AGF en halv chance, da Dennis Flinta var uopmærksom i en duel med Morten »Duncan« Rasmussen, men SIF-anføreren nåede tilbage og prikkede bolden ud til et hjørnespark, som ikke kastede yderligere af sig.

I det 62. minut blev Marc Rochester Sørensen sendt på banen i stedet for en velspillende Jeppe Okkels, og indskifteren kom hurtigt i fokus. Han tog straks et dybt løb og gjorde højlydt opmærksom på sin intention. Davit Skhirtladze var vågen og diskede op med en fin dybdebold, som Marc Rochester Sørensen tog til sig og sendte mod mål. Her bød Aleksandar Jovanovic ind med en fin fodparade, men afretningen fra målmanden betød kun, at bolden gik ind via den ene stolpe, og så stod der 2-1 til SIF.

Moro i skammekrogen
Fem minutter senere var gæsterne meget tæt på at udligne, da Tobias Sana blev spillet helt fri på kanten af offside. AGF’eren tog et træk ind i feltet, men afsluttede lige på Thomas Nørgaard, som dermed sørgede for, at føringen var intakt.

Der var en intens stemning på og uden for banen i det meste af opgøret, og dramaet nåede nye højder i det 72. minut, hvor indskiftede Ibrahim Moro og Martin Spelmann begge fik et gult kort efter en kontrovers, hvor det så ud til at SIF’eren nikkede AGF-spilleren en skalle.

Ibrahim Moro fik dog marchordre tre minutter senere, da han gik i ryggen på Kasper Junker, hvilket udløste endnu et gult kort.

AGF pressede på
I det 84. minut så festen ud til at gå i sig selv, da Martin Spelmann fik dirigeret bolden over stregen, men AGF’eren blev vinket offside, og målet blev derfor annulleret.

Gæsterne pressede på i slutfasen, hvor Morten »Duncan« Rasmussen brændte en gigantisk chance i det lille felt, men SIF’erne stod distancen og vandt 2-1, hvilket medførte stående ovationer på tribunerne.

SIF-spillerne brugte efterfølgende lang tid på at gå hele vejen rundt på banen og klappe ud til tilskuerne, der kvitterede med en velfortjent hyldest den anden vej.