Himmelen over Silkeborg vil i perioder fra 15. august til 19. august være fyldt med luftballoner.

25 luftballoner over Silkeborg

DM og NM i flyvning med luftballon bliver afviklet i og omkring Silkeborg under regattaen

SILKEBORG I perioden fra 15. august til 19. august vil himmelen over Silkeborg være fyldt med luftballoner.

Her bliver der nemlig holdt Nordic Balloon Cup 2017, hvor både danmarksmesterskabet og de åbne nordiske mesterskaber skal afgøres.

Stævnet afholdes i og omkring Silkeborg, og der planlægges daglige flyvninger med luftballoner henholdsvis morgen og aften ved solopgang og solnedgang.

Ballonflyvning er vejrafhængig, og derfor bliver detaljerne først besluttet ved de daglige briefinger, hvor ballonpiloterne orienteres.

Disse briefinger er planlagt dagligt til enten tidligt om morgenen eller sidst på eftermiddagen ved feriecentret Dayz Søhøjlandet i Gjern.

Det er den internationale stævneledelse, der på briefingerne - og baseret på det aktuelle vejr - beslutter startsted og konkurrencetyper.

For at give publikum mulighed for at komme tæt på udvalgte balloner og samtidig få et yderst sjældent og smukt syn, så afholdes der også »Night Glow«, der er et kæmpe show, som foregår i mørke og hvor der blæses varme i ballonerne, så de lyser som kæmpe kinesiske lygter.

Arrangementet, der er gratis for alle interesserede, afholdes i Silkeborg på sportspladsen ved Langesøskolen på Hejrevej. Showet er planlagt til tirsdag aften den 15. august kl. 22. I tilfælde af dårligt vejr er reservedage onsdag og torsdag.

Kulturminister Mette Bock har sagt ja til invitationen om at deltage ved åbningen af mesterskaberne og den første planlagte flyvning tirsdag den 15. august.