Emma Norsgaard blev første danske medaljetager ved EM i cykling i EM’s første konkurrence. Det var junior-pigernes enkeltstart. Foto: Thomas Damm

EM indledt med dansk medalje til silkeborgenser

Thomas Damm 

Silkeborgeniske Emma Norsgaard Jørgensen tog bronze ved første EM-konkurrence i Herning

CYKLING Denne uges EM i Herning fik onsdag middag en perfekt start med danske øjne. Emma Norsgaard Jørgensen fra Silkeborg, der netop er fyldt 18 år, sikrede sig nemlig bronze i junior-pigernes enkeltstart, der blev kørt over 18,2 kilometer.

En stor del af ruten blev kørt på våde veje, selv om der var tørt i målområdet ved Kaj Zartows ved MCH Arena.

Italienske Elena Pirrone vandt guld foran sin landsmand Letiza Paternoster. Det danske stortalent var 11 sekunder efter vinderen.

- Det er en kæmpe overraskelse for mig. Jeg havde selv troet, at min største medaljechance var i landevejsløbet på fredag, men det er super stort selvfølgelig. Jeg følte straks fra start, at det gik godt, og da jeg så fik at vide halvvejs, at jeg lå til en medalje, så fik den bare fuld gas det sidste stykke, storsmiler Emma Nordestgaard kort efter medaljeoverrækkelsen.

Hun er klar til at gå efter en ny medalje på fredag.

- Det giver et kæmpe boost. Nu har jeg bevist, at jeg kan være med, så den får fuld gas igen på fredag, siger Emma Norsgaard Jørgensen.