Fra starten på Amager Strandpar Rundt, der havde 250 deltagere - deriblandt otte fra Silkeborg Kajakklub.

Silkeborg-dominans på Øresund

Roere fra Silkeborg Kajakklub klarede sig godt i høj sø under dette års Amager Strandpark Rundt

KAJAK Otte kajakroere fra Silkeborg Kajakklub trodsede vind og vejr og stævnede i deres smalle kapkajakker ud i Øresunds livlige bølger for at deltage i Amager Strandpark Rundt.

Det er et 20 km langt spektakulært kajakmaratonløb, der er kendetegnet ved den meget tilskuervenlige Le Mans-start fra strandbredden. Her ligger kajakkerne klar i strandkanten, mens de ivrige roere står længere tilbage på stranden klar til at springe i bådene og ro.

Da starten gik, løb 250 kajakroere mod deres båd - blandt de otte roere fra Silkeborg Kajakklub. Og trods det, at de silkeborgensiske roere er vant til de rolige søer omkring Silkeborg og ikke den høje bølgegang, som herskede i Øresund, så var der klar Silkeborg-dominans i flere klasser.

Hos herresenior roede Silkeborg Kajak-klubs Nikolaj Blach en 2. plads hjem i tiden 1.34.06, mens der var en 3. plads til klubkammeraten Emil Kræmer i tiden 1.34.44. Vinderen af løbet blev Martin Larsen fra Sorø i tiden 1.33.43.

I dameseniorklassen kom Anne-Sofie Winther i mål som nr. 2 efter Ida Hugod fra Kajakklubben 361. Ida havde dog været den forkerte vej omkring nogle bøjer, og da det giver en 15 sekunders tidsstraf, endte de to i samme tid, nemlig 1.44.38 og delte derfor 1. pladsen.

I U18-klassen havde Silkeborg Kajakklub to roere til start. Thorbjørn Rask og Frederikke Maretti, som begge er udtaget til VM i maraton i Sydafrika i starten af september, viste begge stor styrke og vandt deres klasser - Thorbjørn i tiden 1.36.03, Frederikke i 1.50.40.

Thorbjørn Rask lå endda længe med i førerfeltet hos seniorerne, men måtte undervejs ind til land for at tømme sin båd, som var blevet fyldt med vand, og han faldt derfor et par minutter tilbage.

Nicolai Bujakewitz Kristensen og Mikkel Guldberg stillede op i U16-klassen, hvor Nicolai, der egentlig kun er U14-roer, blev nr. 7 i tiden 2.00.34, mens Mikkel udgik grundet skulderproblemer.

I Trim-klassen, som er den halve distance, stillede Camilla Rask og Thomas Rask op i en familie-mix K2, og det gjorde de godt, idet de vandt suverænt i tiden 00.55.09.