Jeppe Okkels og Silkeborg IF fik intet med fra Casa Arena i Horsens. Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Foto

SIF kom ned på jorden i Horsens

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF tabte knebent til AC Horsens, og Peter Sørensens tropper ligger fortsat i den tunge ende af tabellen

FODBOLD Silkeborg IF måtte fredag aften rejse tomhændet fra Casa Arena, hvor AC Horsens vandt med 1-0 foran 2711 tilskuere, og SIF’erne formåede dermed ikke at bygge videre på mandagens sejr over AGF.

Nederlaget betyder, at SIF fortsat indtager 11.-pladsen i landets bedste række, mens AC Horsens overtager førstepladsen.

Gæsterne var tæt på at få den værst tænkelige start på Casa Arena. Der var ikke engang spillet et minut af opgøret, da Jeppe Mehl blev spillet fri med en dyb stikning i rummet bag Simon Jakobsen, men Horsens-spilleren hamrede bolden på den ene stolpe, og SIF’erne slap med skrækken.

Den store afbrænder tog dog ikke modet fra hjemmeholdet, og i det sjette minut fik AC Horsens en endnu større mulighed for at tage føringen, da en flad bold i SIF-feltet endte for fødderne af Bubacarr Sanneh. Den gambianske midtstopper var hurtig til at finde græsset, da Simon Jakobsen gik på kroppen af ham, og dommer Michael Johansen pegede straks på pletten.

Straffesparket tog Kjartan Finnbogason sig af, og Horsens-kaptajnen hamrede kuglen i kassen til 1-0 uden chance for Thomas Nørgaard i gæsternes mål.

Efterfølgende var der langt mellem chancerne fra begge mandskaber. SIF’erne forsøgte lidt for ofte en høj bold mod Gustaf Nilsson, der havde svære arbejdsbetingelser i front, og der var mere idé og bid i de offensive løsninger, når Gustav Dahl og Jeppe Okkels kombinerede i venstresiden.

De gode intentioner fra den blonde duo var dog ikke nok til at bringe balance i regnskabet, og da SIF endelig fik en stor chance, manglede den sidste skarphed.

Det skete i det 35. minut, hvor Mikkel Qvist sendte et af mange lange indkast ind i SIF-feltet, og vanen tro havde hjemmeholdet mange spillere med i boksen. Gæsterne fik dog clearet, og så kunne Davit Skhirtladze stjæle bolden og sætte kurs mod mål. Den georgiske offensivspiller tog et smart træk ind i feltet, men i stedet for at afslutte i en helt fri position tog SIF-spilleren et træk mere, og så kunne Jesse Joronen i Horsens-målet kaste sig ned og afvise tilnærmelserne.

I de efterfølgende minutter kom SIF frem til flere pæne muligheder. Først fik Gustaf Nilsson blokeret en afslutning på kanten af det lille felt, og i forbindelse med det efterfølgende hjørnespark fik Jeppe Okkels en chance i feltet, men kantspilleren sendte bolden lige over Horsens-målet.

Efter pausen tilbageerobrede hjemmeholdet hurtigt taktstokken, og i det 51. minut måtte Thomas Nørgaard diske op med en stor redning for at forhindre en 2-0-scoring fra Joseph Mensah, der blev spillet helt blank i SIF-feltet.

Få minutter senere var Dennis Flinta tæt på at udligne, men Horsens-forsvaret fik afvist SIF-kaptajnens hovestød på stregen.

I det 58. minut måtte Thomas Nørgaard igen vise storspil i målet, da SIF-keeperen akkurat nåede ned til en flad afslutning fra Kjartan Finnbogason, der var tæt på at blive dobbelt målscorer.

SIF blev først farlige i det 70. minut, hvor Robert Skov fandt indskiftede Mikkel Cramer i feltet, men backen var tvunget til at afslutte med højrebenet, og bolden strøg langt forbi Horsens-målet.

Efterfølgende var der fine tilbud til begge hold. Indskiftede Marc Rochester Sørensen tvang eksempelvis Jesse Joronen til en fin redning, og værternes Jonas Thorsen havde ligeledes et nærgående forsøg i SIF-feltet.

I det 84. minut var Robert Skov meget tæt på at glide bolden i mål efter fin fight fra Gustaf Nilsson, men bolden gik lige forbi den ene stolpe.

Der blev ikke scoret i de døende minutter, og AC Horsens vandt derfor med 1-0.